(P) Tu știi să alegi corect dermatocosmeticele pentru pielea ta?

 Sava Elisabeta
.

Poluarea, schimbările climatice, stresul, aditivii din alimente, toate aceste elemente contribuie și influnțează evoluția tenului nostru și a pielii. Atunci când știm că avem pielea sensibilă, trebuie să avem grijă ce produse folosim și ce creme aplicăm în profunzime.Oferă o șansă pielii tale de refacere și caută produse cu ingrediente active benefice pentru ph-ul tenului tău. Evoluția cosmeticelor și a dermatocosmeticelor din ultimul timp a făcut ca piața să fie suprasaturată de to felul de produse.

Prin urmare, dacă vrei să ai grijă de pielea ta și tenul tău este bine să achiziționezi produse dermatocosmetice din farmacie, produse care se găsesc în farmacii avizate offline sau online.

La ce trebuie să fim atenți?

Piața actuală oferă o paletă largă de posbilități din gama produselor cosmetice, și multe produse se laudă că sunt benefice pielii sensibile, dar trebuie să fim atenți să le achiziționăm din surse avizate. Medicii dermatologi recomandă  de obicei acele produse cosmetice ce nu prezintă în compoziție substanțe care pot genera alergii – parfumuri, parabeni, coloranți și conservanți.

Ce trebuie să știi despre pielea ta?

Că să ai o piele sănătoasă, în primul rând trebuie să ai grijă la radiațiile UV. Și, contrar miturilor, nu doar vara trebuie sa folosești produse cu factor de protecție ci și iarna, mai ales dacă obișnuiești să mergi în zone cu multă zăpadă. Zăpada, ca și apa mării are efect refractor și pielea ta are de suferit. Prin urmare, e bine să aplici o cremă cu un factor de protecție care este adaptat pielii tale. Pielea are tendința de a se usca, mai ales după ce faci un dus? Este important să folosești un produs fără săpun pentru curățare. Dacă folosești produse prea dure, pielea ta va deveni prea uscată și să aibă senzații de disconfort. Cele mai bune produse sunt cele bogate în lipide, sau care conțin Q-coenzima  Q10.

În plus, dacă vrei să ai grijă de pielea ta, atunci când faci duș încearcă să alternezi temperatura apei, să aplici șocuri termice pe piele – de la apa fierbinte la apa rece și viceversa pentru că astfel vei avea o piele mai tonifiată. Îrn plus, ultima clătire ai grijă să o faci cu apă călduță spre rece decât fierbinte, pentru că senzația de abu deshidratează și usucă pielea.

Ai ieșit din baie, trebuie să știi câteva lucruri. După ce usuci cu delicatețe pielea cu un prosop, folosește o crema potrivită care să hidrateze efectiv pielea. Crema va ajută la refacerea filmului hidrolipidic care acoperă epiderma.

Cum să ai grijă de pielea ta pe timpul iernii?

Vremea rece, vântul, soarele care pare mai mult de formă pe cer în lunile reci, au tendința de a usca pielea, lăsând-o cu o senzație inconfortabilă de usturime și astringență. În aceste condiții, pentru a avea o piele frumoasă, corpul tău are nevoie de o cantitate suficientă de lichid, are nevoie de hidratare. Ai grijă să bei suficientă apă, aproximativ 8 pahare pe zi, și la fel de important este ceaiul. Un pahar de apă când te trezești, ceai la micul-dejun, apă minerală pe parcursul zilei, infuzie de plante seară.

În plus, nu uita că pielea face parte din corpul tău și structura pielii tale e direct influențată de ceea ce mănânci, de obiceiurile tale alimentare. O dietă sănătoasă și echilibrată nu este bună doar pentru corpul tău, ci și pentru pielea ta. În fiecare zi ar trebui să mănânci 5 fructe și legume, care sunt bogate în antioxidanți. Acest lucru te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă. Consumă produse precum struguri, vișine, kiwi dar și sâmburi de nucă.

La fel de important pentru pielea ta este somnul. Ai nevoie de minim 7 ore pe noapte de odihnă pentru că altfel te vei trezi cu cearcăne și pungi sub ochi și cu timpul acesta se vor accentua. Și, nu în ultimul rând, dacă ai obiceiul să fumezi, trebuie să te lași de fumat. Fumul de țigară și compușii toxici din produsele de fumat nu ajută deloc tenul și pielea. Dacă vei urmări aceste sfaturi vei avea o piele așa cum ai visat. Trebuie doar să îți dorești!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton