(P) Mască de față bio versus mască de față din supermarket - Tu știi să faci diferențele?

 Sava Elisabeta
.

Industria cosmetică are o varietate de produse, multe dintre ele foarte atrăgătoare grație ambalajelor, iar altele foarte convingătoare datorită reclamelor și campaniilor de marketing.

Ne grabim, facem cumpărăturile în fugă, din dorința de a ajunge cât mai repede acasă dupa o zi grea la job. Cine citește etichetele produselor cosmetice pentru a vedea ingredientele prezente?

Produsele cosmetice pe care le găsesti în supermarket, conțin însă în procent majoritar substanțe chimice care intră în organismul uman, dat fiind faptul că pielea le absoarbe. De-alungul vieții, numărul de produse de îngrijire folosit este imens de mare (creme, geluri, șampoane, săpunuri, măști de față s.a.), prin urmare ne expunem corpul la un atac de aditivi chimici.

Tu ce mască de față alegi?

Masca de față bio sau din supermarket

O mască de față bio nu conține pesticide sau alte substante chimice sintetice. Oferi tenului tău o ingrijire de nivel înalt. Ingredientele naturale hrănesc intens tenul, în timp ce produsele de duzină din supermarketuri atacă pielea în mod agresiv din cauza substanțelor chimice.

Mască de față bio (coreeană)

Este foarte mult în atenție modul coreean de îngrijire al tenului, care implică 10 pași simpli. Deși poate suna ca un proces îndelungat și greoi, este de fapt cât se poate de firesc și natural. Acest secret coreean dezvăluit astăzi în întreaga lume poartă numele de conceptul K-beauty. Pe lângă dubla curățare a tenului cu ajutorul loțiunii demachiante pentru eliminarea sebumului și a machiajului, iar apoi folosirea unui gel blând, spumant, în faimosul ritual de 10 pași intră și o mască de față specific coreeană, cunoscută sub numele sheet mask.

O astfel de mască bio coreeană (sheet mask) este o modalitate simplă, ușoară, amuzantă și cu un cost bun, de a obține un ten radiant. Pentru că aceste sheet masks sunt făcute să hidrateze pielea, să îi ofere seruri nutritive, așadar nu curăță, nu exfoliază, ele pot fi aplicate zilnic.

Acest tip de mască a cunoscut un real succes în intreaga lume, reprezentantele sexului feminin le-au adaptat cu lejeritate în ritualul lor de frumusețe.

În supermarket

Este cert că un produs bio de calitate înaltă, cu un procent mare de ingrediente organice are și costuri mai mari. Astfel de produse nu sunt în atenția unui supermarket. Pe rafturile lui prețurile trebuie să fie cât se poate de accesibile.

Când te afli la cumpărături, la secțiunea de cosmetice, nu mai neglija de astăzi înainte eticheta. Este necesar să eviți derivatele din petrol, derivatele din silicon, derivatele din plastic, conservanții sintetici (parabenii), agenții de curățare agresivi, parfumurile sintetice.

Atunci când îți dorești să adopți un stil de viață sănătos (alimentație, mișcare) este bine să nu uiți de cosmeticele pe care le folosești zilnic, cu atât mai mult cele pentru față, cremă, mască, gel de curățare, toner. Pielea absoarbe ingredientele din produsul cosmetic, acestea ajung în interiorul organismului. Prin urmare, pentru o acțiune sănătoasă care să aibă loc atât în interior, cât și în exterior, alege bio.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton