(P) Ingrijirea tenului pe timp de iarna – Top 5 sfaturi pentru hidratarea pielii

 Sava Elisabeta
.

Aerul rece si uscat, zapada, vantul sunt factori care pot provoca mult mai multe probleme pentru piele decat inrosirea nasului si a obrajilor. Pentru ca nu poate fi acoperit in intregime, tenul este cel mai expus intemperiilor in sezonul rece si foarte multe persoane se confrunta cu roseata, iritatii, senzatie de strangere a fetei, piele uscata si descuamata, aspect tern si obosit.

Pentru a evita pe cat posibil aceste probleme, tenul tau are nevoie de ingrijire speciala in sezonul rece. Iata 5 pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca pielea ta sa radieze de frumusete si sanatate.

  1. Asigura-ti hidratarea atat din exterior, cat si din interior

Hidratarea este una dintre nevoile primare ale tenului tau. De aceea, este bine sa folosesti dimineata si seara o crema hidratanta adaptata tipului tau de ten si varstei tale. Aplicarea unei astfel de creme asigura elemente nutritive si hidratante care sa-ti lumineze chipul, sa te ajute sa infrunti capriciile vremii, stresul si oboseala si sa combata aparitia ridurilor.

Insa hidratarea pielii inseamna mai mult decat aplicarea unui produs cosmetic. Hidratarea trebuie realizata si din interiorul organismului cu ajutorul unui stil de viata sanatos si o alimentatie pe masura. Ca sa-ti pastrezi pielea hidratata, este bine sa bei cel putin 1,5 litri de apa pe zi, chiar si in timpul iernii. Mananca echilibrat: fructe, legume, cereale, seminte, alune, nuci, pentru aportul lor de vitamine (A, C, E) si minerale (magneziu, seleniu, zinc), toate importante pentru sanatatea pielii.

  1. Utilizeaza produse blande de ingrijire a pielii

Ritualul de ingrijire a pielii trebuie respectat fara abateri. Seara nu trebuie sa mergi niciodata la culcare fara sa te demachiezi. Foloseste un lapte demachiant fara sapun, alcool sau alte chimicale agresive. Evita produsele de exfoliere a pielii si utilizeaza prosoape moi. Dupa demachiere este important sa aplici un produs emolient.

Un bun remediu pentru ingrijirea pielii in sezonul rece este uleiul de ricin. Datorita acizilor grasi pe care ii contine, uleiul de ricin patrunde in straturile profunde ale pielii, asigurandu-i hidratare si fermitate. Inclus in rutina ta de infrumusetare, acest ulei poate incetini aparitia semnelor de imbatranire, iar pielea ta va fi sanatoasa si luminoasa.

  1. Protejeaza-ti pielea de ultraviolete chiar si iarna

Da, protectia solara este importanta si iarna. De ce? In asociere cu vantul rece si zapada stralucitoare, razele soarelui usuca si mai mult pielea. Produsele cosmetice cu factor de protectie solara au un rol important in mentinerea unui ten cu aspect frumos inclusiv pe timpul iernii. Ideal ar fi sa porti o crema cu filtru solar pe tot parcursul anului.

  1. Trateaza-ti corect problemele tenului

In prezenta unor afectiuni precum cuperoza, rozaceea, acneea, dermatita alergica, piele sensibila si uscata, este esential sa iti ingrijesti tenul cu produse adecvate, recomandate de medicul dermatolog. In cazul in care folosesti produse nepotrivite, acestea pot agrava problemele tenului. Spre exemplu, multe produse pentru tratarea acneei contin ingrediente care determina uscarea pielii la suprafata si stimularea secretiei de sebum in profunzimea pielii. Pe de alta parte, produsele emoliente indicate de obicei iarna pot duce la astuparea porilor, cauzand aparitia cosurilor. In plus, folosirea in exces a exfolierilor de tip scrub poate distruge bariera cutanata, accentuand ridurile si uscaciunea pielii. In aceste conditii, numai medicul dermatolog este in masura sa identifice particularitatile tenului si sa recomande un tratament echilibrat care sa rezolve problemele pielii.

  1. Renunta la obiceiurile daunatoare!

Este lesne de inteles ca fumatul, consumul excesiv de alcool, expunerea la poluare, aerul uscat (cald sau rece) provenit de la sistemele de ventilatie ale cladirilor, stresul cronic, noptile nedormite… sunt factori care duc la imbatranirea prematura a pielii. Asa ca, daca doresti sa iti pastrezi frumusetea si sanatatea pielii cat mai mult timp, adopta un stil de viata ordonat si sanatos.

Mai multe informatii despre sanatate si frumusete poti descoperi pe site-urile SfaturiMedicale.ro si MamiSiCopilul.ro – platforme de informare si educatie pentru sanatate dezvoltate de GTS Solution.

Despre GTS Solution

GTS Solution este unul dintre principalii furnizori de servicii si solutii pentru piata farmaceutica din Romania.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a pacientilor, prin promovarea unor produse farmaceutice si servicii de inalta calitate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton