(P) Dantela – o istorie bogata si o tendinta in voga. Ce o face sa dainuie gratios in timp?

 Sava Elisabeta
.

Rochia din dantela ramane mereu un simbol de eleganta al unei tinute feminine. In orice mix, croi si culoare, se pare ca dantela reprezinta mereu o alegere inteleapta, ce atrage vizual si culege priviri admirative. Istoria acestui material este pusa pe seama catorva legende, de altfel foarte interesante.

Se considera astfel ca undeva in Venetia o femeie indragostita, in asteptarea iubitului ei marinar, a inceput sa coase un model ce reprezenta un coral. Acesta este momentul in care a luat nastere prima dantela din lume. O alta legenda spune ca intamplarea avea loc in Flandra, iar modelul dupa care femeia cosea ceea ce urma sa devina dantela nu era altceva decat o panza de paianjen.

Totusi, istoria adevarata a acestui material nobil ii apartine Venetiei, tara recunoscuta drept patria dantelei. Odata cu trecerea timpului, acest material a devenit din ce in ce mai valoros si mai pretios si cunostea o multime de optiuni, de la dantela cu bile sau crosetata la cea impletita si asa mai departe.

In progresul sau, dantela a parcursul drumul din Europa catre Asia. Materialul a trezit interesul publicului, iar unii au vazut in aceasta o idee de business profitabil. Prin urmare, fabricarea dantelei a devenit o afacere competitiva si asa a luat nastere ceea ce avea sa devina o parte din istoria fashion-ului, un trend nemuritor.

Povestea dantelei nu s-a oprit niciodata, continuand si in prezent. Numerosi creatori de moda interpreteaza pretioasa dantela in fel si chip, iar modelele de rochii rezultate sunt pe cat de complexe, pe atat de diferite. Succesul dantelei este unul rasunator, insa nu este de mirare; subliniaza in mod evident feminitatea.

Cat de pretioasa este dantela

In prezent, procesul de obtinere al acestui material nu mai este unul atat de complicat. Eleganta sa ramane insa o expresie a feminitatii. De asemenea, daca este vorba despre rochii confectionate din dantela din fibre naturale, cusuta manual, fina si delicata, este de la sine inteles ca preturile sunt mai mari. Se completeaza magistral cu pietre pretioase si ramane alegerea constanta a mireselor.

In ce privestea dantela produsa din fibre sintetice, aceasta este mai simplu de gasit si accesibila la scara larga. Ce ramane insa viu este interesul publicului feminin pentru tinute rafinate, cu bun gust, prin urmare si un astfel de material reprezinta o optiune care se adreseaza sferei cu exigente vestimentare inalte.

Rochii din dantela de la www.clessidra.ro

Magazinele de profil ce se adreseaza publicului feminin au ales dantela ca un material popular. Sunt create rochii elegante, pentru evenimente speciale, mai mult sau mai putin formale. De pilda, in cadrul celebrului magazin www.clessidra.ro, dantela ocupa un loc de cinste si are menirea de a incanta ochii fashionistelor prin rochii si alte piese atent lucrate. La sectiunea Broderii si dantele o lista generoasa de optiuni este dezvaluita.

Sunt la mare cautare rochiile din dantele pentru stilul complex pe care acestea il prezinta si usurinta cu care acestea se incadreaza perfect in contexte elegante, cand se impune prestanta, un stil de inalta clasa. Indiferent cu ce detalii este mixata, cu ce accesorii este pusa in valoare, prezenta dantelei are un efect garantat!

Un alt atu al acestui materiale este ca flateaza orice reprezentanta feminina, indiferent de varsta sa. Este versatila, iar daca este aleasa in croiul potrivit flateaza silueta oricarei doamne si domnisoare si cucereste instant. Se poate afirma ca este un material atemporal, fiind o tendinta nemuritoare. Este practic acel tip de alegere cu care mergi mereu la sigur.

Povestea dantelei continua sa se scrie, in note de stil din cele mai diverse. Detine un loc special si nu exista sanse sa fie inlocuita. Cele interesate de rochii din dantela si alte articole asemenea la un raport pret-calitate excelent pot accesa site-ul clessidra.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton