(P) Cum știm să ne alegem cea mai bună cremă antirid

 Sava Elisabeta
.

Femeile sunt mereu stresate de apariția ridurilor, așa că tentația de a folosi o cremă antirid este destul de mare. Dacă nu ai urmat un astfel de tratament până acum, este important să știi că fiecare produs poate fi ales în funcție de tipul de ten și de ingredientele pe care le conține.

Cum se alege o cremă antirid?


În funcție de ingredientele care intră în compoziția lor, cremele antirid pot avea proprietăți antioxidante, iar din această gamă fac parte produsele care conțin vitaminele C și E, care protejează pielea de acțiunea agresivă a factorilor externi, cum ar fi razele ultraviolete.

Vitamina A este de asemenea un puternic oxidant, care ajută la reducerea ridurilor, fiind întâlnită în cremele antirid sub formă de retinol, un derivat mai puţin agresiv cu pielea.  De multe ori, organismul nu tolerează foarte bine produsele pe bază de vitamina A, așa că unele creme antirid care conțin această substanță se eliberează numai cu rețetă medicală. Totuși, cremele pe bază de retinol pot fi folosite fără probleme, ca măsură preventivă împotriva ridurilor.

Există și creme antirid bazate pe acizii alfa-hridoxi, care se regăsesc în citrice și struguri, având proprietăți exfoliante. Acești acizi din fructe elimină celulele moarte ale epidermei și hidratează tenul, astfel încât acesta să-și recapete aspectul strălucitor și fin. Totuși, aceste creme pe bază de AHA nu sunt indicate pentru persoanele cu ten mixt sau sensibil, deoarece pot cauza iritații.

Pe lângă ingredientele antirid pe care trebuie să le aibă, o cremă trebuie aleasă și în funcție de tipul de ten. Totuși, înainte de a începe un astfel de tratament de diminuare a ridurilor, este important să te asiguri că tenul tău este îngrijit corespunzător.

Tenul uscat este mult mai sensibil la nivelul stratului superficial al epidermei, iar din această cauză pielea se usucă excesiv și se poate irita foarte ușor. Tocmai de aceea, ai nevoie de o cremă antirid care să conțină protecţie solară şi antioxidanţi, care să-ți protejeze pielea de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Ar fi bine să eviți produsele exfoliante, deoarece acestea pot irita tenul uscat.

Dacă ai un ten gras, cu aspect lucios și uleios, vei avea nevoie de o cremă antirid care să reducă sebumul și să redea elasticitatea pielii. Încearcă să alegi produse care conțin și factori de protecție solară, dar și antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi. Cel mai bine ar fi să eviţi folosirea cremelor antirid pentru ten gras în zona ochilor, deoarece este mult mai sensibilă.

Tenul mixt este caracterizat printr-un exces de sebum în zona T, care cuprinde fruntea, nasul și bărbia, dar și prin porțiuni uscate pe obraji. Din această cauză, un astfel de ten are o tendință de uscare, așa că trebuie îngrijit cu produse antirid pentru ten uscat. Tenul mixt este mult mai sensibil și se poate irita foarte ușor, așa că ar trebui evitate cremele antirid cu substanțe acide.

Cum se folosește corect o cremă antirid?

Înainte de aplicarea unei creme antirid este foarte important să te demachiezi, astfel încât tenul tău să fie curat. În timpul zilei poți folosi o cremă antirid cu proprietăți antioxidante, care să te protejeze de factori externi agresivi, cum ar fi razele ultraviolete, poluarea sau fumul de țigări. În schimb, seara poți utiliza o cremă antirid bazată pe acizi de fructe sau vitamina A.

Tratamentele cu creme antirid trebuie efectuate cu regularitate, însă la un interval de șase luni este recomandată alternarea produselor. La un moment dat, epiderma se va obișnui cu un anumit produs, iar efectele sale vor scădea, așa că atunci este recomandată înlocuirea cremei. Dacă vrei să alegi o cremă antirid, poți găsi mai multe tipuri pe Vichy.ro, la un preț accesibil.

Pentru ca o cremă antirid să aibă un efect vizibil asupra tenului tău, este important să adopți și un regim alimentar cât mai echilibrat și sănătos. Este important să consumi cât mai multe fructe și legume bogate în antioxidanți, precum fasolea, varza, mazărea, zmeura și afinele.

Poți începe să acorzi atenție zonei perioculare, încă de la 20 de ani, folosind creme de întreținere, iar de la 25 de ani, poți începe tratamentele cu creme antirid, mai ales în perioadele reci ale anului. Unii specialiștii susțin că de la 25 de ani este necesară utilizarea unei astfel de creme în fiecare seară, pentru a preveni apariția ridurilor. După vârsta de 30 de ani, cremele antirid pot fi aplicate de două ori pe zi, conform sfaturilor oferite de dermatologici.

Așadar, o cremă antirid poate fi aleasă în funcție de tipul de ten și de ingredientele pe care le conține. Este important de reținut că un astfel de produs poate cauza iritații dacă tenul este mult prea sensibil sau dacă nu este hidratat corespunzător. Dacă vrei să alegi cea mai bună cremă antirid pentru tenul tău, poți cere ajutorul unui dermatolog, care îți poate spune ce ingrediente sunt mai eficiente pentru pielea ta.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton