(P) Cum alegi sacoul potrivit pentru tine

 Sava Elisabeta
.

Sacoul, una dintre cele mai importante piese vestimentare din garderoba unei famei, este o inventie de care ar trebui sa ne bucuram din plin! Il purtam de fiecare data cand avem nevoie sa transmitem si celorlalti increderea pe care o avem in noi, dar si atunci cand ne dorim o tinuta mai structurata sau o imagine profesionala. Purtate in combinatii diverse, modelele diverse de sacouri de dama te pot pune in dificultate in alegerea celui mai potrivit pentru tine. Invata cum sa alegi sacoul ideal in functie de conformatia corpului tau!

Linia umerilor

Sacoul pe care il porti nu trebuie sa arate ca si cand ar fi al iubitului tau, indiferent de stilul ales! Linia umerilor trebuie sa ajunga pana la capatul umerilor tai si nu sa o depaseasca. Aceasta regula se aplica si in cazul in care vorbim despre modelele de sacouri de dama cu umerii inalti. In cazul sacourilor cu umerii cazuti, indicat este sa nu depasesca 5 cm catre partea de jos.

Pentru a fi sigura ca alegi sacoul potrivit, probeaza-l avand pe dedesubtul sau o bluza pe corp, o camasa sau un tricou. Evita sa-l probezi cu pulover sau direct pe lenjeria de corp.

Lungimea sacoului

Lungimea unui sacou este un alt detaliu de finete caruia trebuie sa ii acordam atentie cand alegem o astfel de piesa vestimentara. Dand gres la acest capitol te vei alege, din punct de vedere optic, cu cateva kilograme in plus si cu centimetri in minus din inaltime. Blazerele ale caror lungime se opreste la jumatatea posteriorului sunt potrivite pentru oricine. Daca iti plac sacourile lungi, ai grija ca ele sa nu depaseasca varful degetului mijlociu, atunci cand tii mana relaxata pe coapsa. De evitat sunt sacourile care se termina la linia soldurilor.

Adancimea decolteului

Chiar daca majoritatea dintre noi alegem sa purtam sacourile deschise la nasturi, ele arata la fel de bine si inchise. Cand discutam despre cum ar trebui sa arate linia decolteului, trebuie sa urmarim un aspect esential: distanta dintre rever si nasturi. În timp ce sacourile cu decolteu adanc in forma de V avantajeaza femeile cu siluetele silfide, inalte, pentru persoanele minione ideale sunt modelele de sacouri de dama mai inchise in partea de sus, al carui decolteu nu depaseste mijlocul pieptului.

Croiul

Sacoul este, prin definitie, o piesa vestimentara care confera structura tinutei, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fie foarte rigid. E important ca blazerul pe care il porti sa iti confere lejeritate, sa 'se miste odata cu tine'. Nu face niciun fel de compromis cand vine vorba despre alegerea croiului potrivit pentru silueta ta. Probeaza mai multe modele pana ce il gasesti pe cel care iti vine ca si cand ar fi fost croit pentru tine. Un lucru foarte important de care sa tii cont este ca nu ar trebui ca sacoul sa te stranga in zona umerilor si a bratelor, asadar, opteaza pentru masura corespunzatoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton