(P) Apa micelară – un must pe etajera fiecărei femei

 Sava Elisabeta
.

Unul dintre produsele cosmetice care a făcut cele mai multe ravagii pe piață în ultimii ani este apa micelara. Inițial, toate doamnele și domnișoarele au fost sceptice în privința acestui produs, fiind obișnuite cu metoda clasică a demachierii – cu lapte demachiant și loțiune tonica. În prezent, însă, orice femeie are o apă micelară pe care o folosește cu sfințenie pentru curățarea tenului. Vă propunem o prezentare a acestui produs, de la compoziția sa, la modul în care acționează asupra pielii și, nu în ultimul rând, a brand-urilor care scot pe piață varii tipuri de apă micelară pentru fiecare tip de ten și de preferință.

În primul rând, în ceea ce privește compoziția, apa micelară e un produs prin care experții de laborator au reușit să deturneze o regulă a chimiei pe care nimeni nu îndrăznea să o contrazică – imposibilitatea de a amesteca particulele de apă cu cele de ulei. Micelele din apa micelară au capacitatea de a reuni apa și uleiul, atrăgând particule și dintr-una, cât și din cealaltă. Soluția rezultată se numește apă micelară și este produsul ideal pe care îl poți folosi în materie de curățare a tenului.

În al doilea rând, care sunt argumentele pentru care apa micelară este un produs cu totul și cu totul deosebit în materie de demachiere? Ei bine, apa micelară înlocuiește demachiantul și soluția tonică, reușind să îndepărteze machiajul prin simpla ștergere a acestuia, cu ajutorul dischetelor demachiante. În plus, apa micelară nu necesită clătire. Un alt avantaj al acesteia e că reușește să îndepărteze la fel de bine și machiajul rezistent la apă, deoarece particulele de ulei absorb atât produsele cosmetice, cât și praful din pori și, pe scurt, orice percep ca fiind murdărie pe ten.

Nu în ultimul rând, vom prezenta câteva dintre brand-urile de produse cosmetice producătoare de apă micelară. Astfel, putem vorbi despre tipurile de apă micelară produse de Garnier. Apa micelară albastră este dedicată tenului mixt, dar și celui sensibil, însă cu tendințe spre ten normal. Apa micelară roz se adresează doar tenului sensibil, iar cea bifazică este potrivită tuturor tipurilor de ten și reușește, în plus, să lase pielea foarte hidratată datorită compoziției mai mari de ulei. Apoi, avem apa micelară ultra realizată de La Roche-Posay, care este potrivită pentru pielea reactivă. Tot La Roche-Posay a creat și o spumă de apă micelară, care este îmogățită cu apă termală destinată să calmeze pielea și să o ferească de iritații; aceasta din urmă, însă, nu poate fi folosită pentru zona ochilor, însă efectul este unul de curățare și de calmare a pielii, în același timp; un alt avantaj al acestui produs este acela că nu vom fi nevoite să ne procurăm și un gel de curățare a feței, întrucât ea înglobează și caracteristicile acestui produs esențial pentru orice femeie. Cei de la LOreal Paris nu s-au lăsat mai prejos, creând, la rândul lor, o apă micelară bifazică waterproof și care poate fi folosită și de doamnele sau domnișoarele care poartă lentile de contact. Un alt produs deosebit este apa micelară de la Retinol Complex, îmbogățită cu extract din serul de venin de viperă; această apă micelară nu doar că va oferi o curățare profundă, ci va reuși, de asemenea, să netezească ridurile feței, deoarece, așa cum bine știm, veninul de viperă este unul dintre secretele și armele femeilor împotriva îmbătrânirii premature a tenului. Nu în ultimul rând, apa micelară de la Bio Avril, îmbogățită cu aloe vera și cu apă de albăstrele, este apreciată pentru faptul că e compusă 99% din ingrediente naturală.

Există, așadar, tipuri de apă micelară pentru toate nevoile și preferințele, astfel încât orice femeie să își poată realiza ritualul de demachiere cu drag.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton