(P) 10 moduri în care poți folosi apa oxigenată

 Sava Elisabeta
.

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen are numeroase întrebuințări, mai mult sau mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, cei mai mulți știm că ne folosește pentru a dezinfecta anumite plăgi sau răni, fiind folosită de cele mai multe ori în scop medicinal.

Ținând cont de rolul său, apa oxigenată trebuie să facă parte din trusa de prim ajutor a oricărei persoane, așa că ar fi bine să o avem în casă și să ne folosim de ea ori de câte ori ne lovim sau avem anumite plăgi deschise, zgârieturi sau inflamații ale pielii. Se găsește în farmacii și se eliberează fără prescripție medicală.

Top 10 întrebuințări ale apei oxigenate pe care nu le știai

Apa oxigenată are mai multe întrebuințări decât îți imaginezi. Deși suntem obișnuiți să o folosim ori de câte ori ne rănim sau avem anumite zgârieturi minore, aceasta poate fi utilizată și în alte scopuri.

1. Combate acneea

Acneea este o afecțiune care ne poate „transforma' de-a dreptul viața. Aceasta apare de cele mai multe ori în perioada de pubertate, de vină fiind acțiunea hormonală destul de intensă care apare în organism. Apa oxigenată poate face minuni atunci când vine vorba de tratarea acneei. Cu toate acestea, spală-te mai înainte pe față cu apă caldă și săpun cu Ph neutru și mai apoi aplică cu ajutorul unui disc demachiant apă oxigenată acolo unde sunt coșuri sau anumite inflamații ale pielii.

2. Te scapă de mirosul neplăcut al picioarelor

Apa oxigenată se folosește și atunci când te confrunți cu un miros neplăcut la nivelul picioarelor, acesta fiind determinat de micoze. Fie că adaugi apă oxigenată în cadă, fie într-un vas în care să îți înmoi picioarele, este bine să repeți această operațiune ori de câte ori este nevoie și vei scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor.

3. Scoate petele și albește hainele

Apa oxigenată nu se folosește doar în scop medicinal, ci se poate utiliza chiar și atunci când vrei să ai haine impecabile, de un alb pur. De aceea, adaugă apă oxigenată peste haine și lasă să acționeze câteva minute. Petele vor dispărea, iar hainele vor căpăta culoarea albă, ca atunci când abia au fost cumpărate.

4. Fructe și legume mai curate

Dacă obișnuiești să consumi fructe și legume în stare proaspătă, poate fi o soluție să le speli cu apă oxigenată. Aceasta le va scăpa de toate impuritățile și vor fi perfecte pentru a fi consumate.

5. Apă de gură

Apa oxigenată se poate folosi și drept apă de gură. Vei avea dinți mai albi ca niciodată, fără pete provocate de consumul de cafea sau de tutun și mai ales vei scăpa de mirosul neplăcut din cavitatea bucală. Amestecă apă oxigenată cu apă obișnuită și fă gargară. Nu înghiți întrucât ar putea să îți provoace dureri de stomac.

6. Curăță obiectele din bucătărie și baie

Vei avea o chiuvetă mai strălucitoare, fără nicio urmă de pată, un vas de WC mai curat, gresie și faianță perfecte și obiecte electrocasnice impecabile. Apa oxigenată poate fi de un bun ajutor în treburile casnice, așa că ar fi bine să o ai la îndemână, fie că vei curăța aragazul, chiuveta sau obiectele ceramice din baie.

7. Elimină ceara din ureche

Apa oxigenată te ajută să scapi mai ușor de ceara din ureche și astfel să auzi mai bine. Cere la farmacie un astfel de produs, după care adaugă câteva picături în fiecare ureche și lasă să acționeze. Este bine să faci acest lucru cu regularitate și vei scăpa de aceste neplăceri.

8. Rădăcini mai puternice

Aceasta îți va fi de ajutor și pentru salvarea plantelor bolnave. Adaugă la rădăcină apă oxigenată, amestecată cu apă obișnuită și vei vedea cum plantele din grădina ta se vor trezi la viață.

9. Ține insectele departe!

Apa oxigenată te va ajuta să ții la distanță insectele dăunătoare plantelor. De aceea, este bine să înlocuiești produsele chimice pe care le folosești adesea pentru a scăpa de dăunători cu apă oxigenată, o soluție mai ieftină și mai ales mult mai sănătoasă și sigură pentru plantele tale.

10. Curăță geamurile!

Aproape că nu există persoană care să nu fie stresată atunci când trebuie să șteargă geamurile, aceasta fiind o operațiune extrem de migăloasă. Pentru a-ți fi mai ușor, folosește apă oxigenată, o soluție ușor de folosit și mai ales cu rezultate remarcabile. Poți folosi apa oxigenată și pentru curățarea oglinzilor.

Apa oxigenată nu se folosește așadar doar cu scop medicinal, ci are numeroase întrebuințări de care ar fi bine să ții cont și să te folosești de caracteristicile sale ori de câte ori întâmpini o problemă de mai sus.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton