Noile secrete ale unei siluete de vis

.

Terapiile de slăbire şi detoxifiere au început să aibă tot mai mulţi adepţi. Toate aceste programe trebuie completate însă cu etape de detoxifiere în care accentul să fie pus pe alimentaţia de tip raw vegan. De asemenea, introducerea superalimentelor în dieta poate avea rezultate spectaculoase. Raluca Iliescu – Fondator & CEO al clinicii INFRAFIT Detox, De-stress & Lose Weight (www.infrafit.ro) ne-a dezvăluit noile secrete ale unei siluete de vis, iar medicii Emilian Dobrea şi Virginia Faur ne-au arătat avantajele detoxifierii, respectiv rolul superalimentelor într-o dietă.

 


Cum v-a venit ideea înfiinţării Centrului INFRAFIT Detox De-stress&Lose Weight, primul de acest fel din România?

In urma cu 3 ani am primit diagnosticul de cancer la san. In aceasta lupta, am cautat toate procedeele prin care sa obtin vindecarea si recuperarea totala si am descoperit aceste taine absolut noi pentru mine la vremea aceea. Am cuplat toate aceste terapii, procedee , sisteme si biotehnologii intr-o coerenta holistica avand dorinta de a le oferi si altora care trec prin situatii similare cu a mea posibilitatea de vindecare, recuperare si preventie.

După sărbătorile de Paşte, o terapie de slăbire şi detoxifiere este binevenită. Care este secretul datorită căruia cei care vă trec pragul centrului obţin rezultate spectaculoase?


Avem mai multe secrete’.

Unul dintre ele este sistemul Biodream care, prin terapia luminii informate, creaza un suport moral existential care pune bazele entuziasmului si optimismului. Ca atare, obiectivul este mult mai usor de atins pentru ca pacientii devin motivati si incep sa-si iubeasca corpul.

Un alt secret’ este mixul dintre programul de detoxifiere propriu zis si terapia Infrafitx care accelereaza metabolismul de ardere a grasimilor.

Si nu in ultimul rand, „secretele' supreme sunt : accesul continuu la informatie prin consultantii centrului care sunt medici de renume din USA si Europa, echipa care este 100% dedicata acestui proiect si , nu in ultimul rand , faptul ca toate aceste procedee se urmeaza in intimitate, avand confortul adecvat relaxarii si discretiei totale.

Pentru că la INFRAFIT sunt disponibile cele mai sofisticate echipamente şi cele mai noi tehnologii si programe de detoxifiere şi slăbit, spune-ţi-ne, vă rog, care sunt noutăţile pe care le pregătiţi?

Pana la sfarsitul anului avem in plan sa introducem in clinica 2 sisteme revolutionare:


 

Unul dintre ele este cel mai modern sistem noninvaziv, non iradiant si nedureros de detectie precoce a cancerului de san. Sistemul este deja aprobat FDA (Federal Drugs Administration) si foarte curand se va lansa pe piata americana.

Al doilea este un sistem biotehnologic de cercetare personalizata si individualizata a cauzelor, concauzelor si factorilor declansanti in aceste patologii si solutionarea lor

 

Ce oferă aceste sisteme, în plus, faţă de tehnologiile pe care le deţineţi deja?

Prin existenta acestor doua sisteme, ne extindem in directia clinica. Terapiile si procedeele pentru detoxifiere si pierdere in greutate constituie baza prevenirii bolilor cu tendinta degenerativa.


Care ar fi durata optimă a unei cure de detoxifiere la Centrul INFRAFIT?  

Abordarea in ceea ce priveste durata este individualizata si se face in functie de nevoile si obiectivele fiecaruia, care la randul lor sunt coroborate cu starea medicala, varsta si sex.

 

 

Doctor Emilian Dobrea – Dr. specializat in endocrinologie, obstretica si ginecologie, medicina functionala si biorezonanta. Co-inventator de aparatura medicala, detinator a numeroase brevete mondiale. Membru al colegiului medicilor din Italia si Romania




Ce beneficii aduce  organismului un protocol de detoxifiere urmat regulat ?

Din capul locului trebuie sa definim ce reprezinta o detoxifiere completa si complexa.
In conceptia mea un protocol detox coerent imbina bio tehnologiile de eliminare a toxinelor cu o nutritie alcalinizanta si antioxidanta.
Prin bio tehnologii ma refer la acele sisteme care genereaza purificarea colonului, a rinichilor si a pielii, care accelerarea metabolismul de ardere a grasimilor si  care stimuleaza sistemul limfatic pentru drenarea acestor toxine.


Nutritia alcalinizanta reprezinta perioada pregatitoare a organismului catre ceea ce numim detox prin hrana lichida.

Detoxifierea regulata conduce la crearea unui echilibru acido bazic, hidroelectrolitic si metabolic, prin care creste imunitatea organismului amplificand vitalitattea si creaind premizele unei varste biologice care sa fie mai mica decat cea cronologica.
De exemplu, testul BEV  (Bioelectronica lui Vincent) care se gaseste exclusiv in clinica INFRAFIT din Romania, poate depista aceasta varsta si toate caracteristicile terenului biologic (boli degenerative, patologii de orice fel).


Care sunt aparatele biotehnologice folosite in procedeele detox corecte?

In ani intregi de experienta acumulata in acest domeniu, atat in Italia, Mexic, America, Franta, Germania,  pot afirma ca selectia care concorda cu o logica biologica se regaseste sub acelasi acoperis in Romania in centrul Infrafit.
Sisteme eficiente precum Angel of water, cel mai performant, non invaziv si eficient aparat pentru detoxifierea colonului, InfrafitX– sistemul care accelereaza metabolismul de ardere a grasimilor, Biodream – sistemul care actioneaza la nivel psihoneuroemotional, neurovegetativ si endocrinometabolic, Situla detox– care pe baza unor fenomene de electroliza a apei, favorizeaza deschiderea glandelor sudoripare din talpa piciorului stimuland eliminarea toxinelor si metalelor grele.


Care este legătura dintre stilul de viaţă, alimentaţie şi bolile care pot aparea?

O nutritie armonica da suportul metabolismelor care creaza vitalitatea , imunitatea si regenararea corpului. Celulele au nevoie de nutrienti, prin vitamine , enzime, si coenzime cu oligoelemntele corespunzatoare.
Excesul de proteina animala produce un ph acid in matrticea tesuturilor creaind un teren biologic propice infectiilor si inflamatiilor.

În ce măsură se poate stopa evolutia unei boli degenerative adoptând un stil de viaţă sănătos?

Mentinearea terenului biologic purificat prin detoxifiere regulata, ca sa sustina regenerarea, se face printr- o alimentatie vie’, de tip raw vegan. In acest sistem alimentar, se gasesc sute de enzime.

Enzimele reprezinta scanteile metabolismelor in mitocondrii unde se afla adn-ul mitocondrial care este diferit de adn-ul nuclear celular. Acest adn mitocondrial se mosteneste numai pe cale materna.

Cei care introduc zilnic toxine prin alimentatia tip junk food blocheaza aceste enzime creaind metabolisme viciate care genereaza boli metabolice.

 

 

Dr. Ing. Virginia Faur – Cercetator stiintific, inventator de medicamente, specialist în fitoterapie şi fitoprotecţie alimentară

Membru al Federatiei Internationale de Farmaceutica , Asociat Unic al Laboratoarelor Favisan

 

1. Care sunt acele superalimente pe care ar trebui să le introducem în alimentaţia detox solidă sau lichidă?

Superalimentele reprezintă în egală măsură şi alimente, şi remedii medicinale. În această categorie intră plantele cele mai bogate în substanţe nutritive şi extrem de concetrate, ceea ce înseamnă că ne permitem să evităm deficienţele nutriţionale, mâncând mai puţin. Ele au capacitatea de a amplifica enorm forţa vitală şi energia corpului fizic. Îmbunătăţesc sistemul imunitar, îmbunătăţesc secreţia de serotonină (hormonul fericirii), dar şi purifică şi alcalinizează organismul.

Principalele superalimente sunt: seminţele, în special cele de cânepă, spirulina şi alte alge, cacaoa, produsele apicole, plantele medicinale bogate în vitamina C (măceşul şi cătina).

Avantaje: prin adăugarea de superalimente şi superplante medicinale şi aromatice la dieta obişnuită, vei avea următoarele beneficii:

  • Pe termen lung, vei avea un comportament mai echilibrat datorită remineralizării ţesuturilor şi îţi vei pierde treptat interesul faţă de alimentele nesănătoase (carne, zahăr, oţet, lapte şi grâu).
  • Starea energetică a organismului se modifică şi tu vei începe să percepi lumea cu alţi ochi, vei trăi întotdeauna într-o stare continuă de apreciere.
  • Corectează pe termen lung dezechilibrele şi deficienţele nutriţionale şi te ajută să adopţi o dietă bazată în mai mare măsură pe alimente naturale şi locale (din ţara în care te-ai născut).

Fiincă s-a accepat unanim definiţia că superalimentele sunt o categorie de alimente care au cel puţin 12 calităţi unice, nu doar una sau două, îmi permit să exemplific 3 alimente pe care eu le numesc superalimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, chiar în cantitate mică: sfecla roşie, roşia şi ardeiul iute.

Eu le numesc superalimente pentru că rezistă şi focului: chiar fierte, prăjite sau coapte, ele nu-şi pierd calităţile nutritive caprecum celelalte alimente şi superalimente. Cresc la noi în ţară şi le iubesc. Țin să exemplific un alt aliment comun, care nu-şi pierde calităţile nutritive în urma gătirii: orezul. Și pe el îl iubesc mult.

 

Iata câteva calităţi medicinale ale celor 3 superalimente amintite.

 

1. SFECLA ROŞIE este o farmacie a naturii, un depozit nemuritor de vitamine şi microelemente care spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug şi nu se dezintegrează în procesul de prelucrare termică.

  • Întrece toate legumele (în afară de usturoi) prin conţinutul de fier. Asimilarea fierului este favorizată de vitamina C, prezentă în toate părţile plantei.
  • În rădăcina sfeclei este prezent şi cupru organic. Lipsa de cupru în alimentaţie provoacă încărunţirea precoce a părului, îngreunează procesul de consolidare a fracturilor, provoacă dereglări în activitatea pancreasului.
  • Sfecla conţine şi zinc în cantităţi foarte mari. Lipsa de zinc afectează vederea, poate provoca infarct miocardic, coşuri pe faţă, furunculoză, căderea părului, disfuncţia organelor de reproducere.
  • Manganul organic din sfeclă apără ficatul de distrofie adipoasă, scade glicemia, luptă cu scleroza, elimină surplusul apei din organism.
  • Iodul conţinut în sfeclă este de nepreţuit pentru cei ce vor să slăbească, pentru cei ce suferă de boli ale tiroidei. Iodul blochează şi cancerul, încetineşte şi îmbătrânirea.
  • Celuloza din sfecla îmbunătăţeşte funcţionarea tractului intestinal, scoate din organism toxinele, alungă constipaţia.

Sfecla roşie este utilă în următoarele afecţiuni:

  1. Anemie (datorită fierului);
  2. Alcoolism (pentru că îmbogăţeşte organismul cu săruri de potasiu);
  3. Curăţă organismul de metale grele şi radioactive.
  4. Curăţă vasele sanguine de plăcile aterosclerotice.
  5. Curăţă sângele.
  6. Ajută la vindecarea diferitelor afecţiuni ale aparatului respirator, provocate de răceală.
  7. Hipercolesterolemie (scade colesterolul).
  8. Disbacterioză. Flora intestinală se însănătoşeşte rapid, dacă se foloseşte sfecla fermentată lactic.
  9. Hipertensiune arterială (se amestecă cantităţi egale de suc de sfeclă şi miere de albine; se ia o lingură de 3 ori/zi, între mese).
  10.  Litiază renală;
  11.  Pietre la colecist;
  12.  Menopauză;
  13.  Cancer. Pigmentul plantei este cel care luptă cu cancerul. Se recomandă 300 ml suc zilnic.

 

Alt superaliment este ROŞIA. Dr. John Cook Bennett spunea că acest aliment vindecă cele mai diverse boli, de la indigestie până la holeră.

 

  1. Roşiile au calităţi de dezintoxicare a organismului.
  2. Roşia sporeşte rezistenţa organismului.
  3. Conţine multe săruri alcaline.
  4. Menţine sângele în stare de fluiditate perfectă.
  5. Combate aciditatea gastrică.
  6. Combate constipaţia (fiindcă lycopenul stimulează mişcările intestinale, eliberează intestinul de reziduuri).
  7. Combate coşurile, tenul acneic şi gras.
  8. Menţine pielea tânără şi frumoasă (datorită beta-carotenului, un antioxidant foarte puternic).
  9. Benefică pentru inimă, deoarece conţine cel mai puternic antioxidant.
  10. Roşia este scut împotriva canceruului. Lycopenul şi beta-carotenul sunt cei care anihilează radicalii liberi şi previn formarea de metaboliţi cancerigeni.
  11. Hipercolesterolemie – datorită conţinutului de vitamina B3.
  12. În tratamentul bolilor reumatismale (poliartroze, gută), prin alcalinizarea sângelui, datorită conţinutului de săruri minerale.
  13. Lycopenul din roşii ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge ce pot duce la infarct miocardic.
  14. Potasiul din roşii vă ajută pentru scăderea tensiunii arteriale.

 

Lycopenul ne dă speranţe pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative,        maladiei Alzheimer. Menţionez că atât sucul de roşii, cât şi pasta de roşii, chiar dacă sunt supuse fierberii, tot îşi păstrează calităţile nutritive.

 

ARDEIUL IUTE (Capsicum annum)

           

Poate veţi fi surprinşi, dar beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt incredibile.

  1. Poate contribui la distrugerea celulelor canceroase.
  2. Poate opri un atac de cord.
  3. Stimulează metabolismul.
  4. Luptă împotriva inflamaţiei.
  5. Ameliorează sinusurile congestionate.
  6. Stimulează imunitatea.
  7. Echilibrează tensiunea arterială.
  8. Diminuează valorile colesterolului rău şi a trigliceridelor.
  9. Este benefic pentru stomac şi pentru întreg tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristaltică a intestinului şi ajută la eliminarea fecalelor, contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale.
  10. Reduce simptomele astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide.
  11. Prin activitatea antioxidantă a capsaicinei şi beta-carotenului contribuie la prevenirea daunelor provocate de radicalii liberi care pot determina aterocleroza.
  12. În urma studiilor, pacienţii cu psoriazis ce au folosit preparate cu capsaicină au raportat o îmbunătăţire a simptomelor.