Flori de Paşte

 Diana Munteanu
.

Buchetele si aranjamentele cu flori pentru Paste transmit bucuria acestei sarbatori care cinsteste invierea Mantuitorului si ne ajuta sa ne apropiem de lucrurile sfinte, devenind mai buni unii cu altii. In traditia si obiceiurile de Pasti, florile sunt folosite ca simbol al renasterii, al spiritualitatii si al puritatii, de aceea sunt intalnite in preajma acestei sarbatori. Buchetele cu flori de Paste pot fi oferite celor dragi, familiei sau prietenilor, pentru a le comunica cele mai bune urari de fericire si sanatate, pentru a le transmite afectiunea si respectul tau si pentru a le aminti de importanta acestei celebrari crestine. Aranjamentele florale de Paste sunt spectaculoase si distinse, iar atunci cand sunt plasate in camera de zi sau birou vor aduce bucuria si optimismul, creand o stare de relaxare si meditare. Decoreaza interiorul sau masa festiva cu un cos cu flori de Pasti ce va crea prin farmecul si parfumul lui o ambianta eleganta si deosebita.

Pastele celebreaza intoarcerea lui Iisus din lumea celor morti, in a treia zi de la inmormantare. Data Pastelui nu este fixa, ea este stabilita in duminica imediat urmatoare primei luni pline de dupa echinoctiul de primavara. Pentru a intelege mai bine semnificatia florilor de Paste este necesar sa intelegem care este simbolismul si intelepciunea Pastelui. Invierea lui Hristos se afla la baza credintei crestine, dovedind astfel ca el a fost cu adevarat Fiul lui Dumnezeu si ca acesta va judeca lumea dupa cum este drept. In saptamana de dinaintea Pastilor se comemoreaza patimile lui Hristos. Se aminteste de ultima cina in Joia Mare, atunci cand Iisus si-a oferit trupul pentru a fi sacrificat iar sangele sa ii fie varsat pentru a rascumpara pacatele oamenilor. Vinul rosu si painea au fost oferite apostolilor ca reprezentand sangele si trupul Lui, iar viata eterna a spiritului este acordata celor ce ii vor urma invataturile si vor crede in El si in dragostea Lui.

Vinerea Mare este numele zilei in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Iuda iscarioteanul i-a indrumat pe gardienii templului din Gradina Ghetsimani catre El, spunandu-le sa il aresteze pe cel pe care il va saruta. La intrebarea preotului, Iisus le-a raspuns ca vor vedea in timp pe Fiul Omului stand la dreapta Atotputernicului, venind pe norii Raiului. Acuzat de blasfemie, a fost condamnat la moarte, fiind fortat sa isi duca crucea pe care urma sa fie rastignit. In clipa in care si-a dat ultima suflare, pamantul s-a cutremurat, mormintele s-au deschis iar draperia templului s-a rupt de sus pana jos, semnificand astfel lipsa de restrictie in comunicarea cu Dumnezeu. Dupa ce mormantul a fost gasit gol in dimineata de Duminica, El le-a aparut apostolilor, aratandu-le ca a inviat cu adevarat.

Pastele este cea mai importanta sarbatoare in calendarul crestin, iar moartea si invierea lui Hristos semnifica pentru crestini salvarea si rascumpararea, ispasindu-se astfel pacatele oamenilor. Florile pentru Pasti simbolizeaza renasterea, noile inceputuri si viata noua. Buchetele cu flori de Pasti pot fi oferite in spiritul acestei sarbatori, pentru a sugera reinoirea spirituala, curatenia morala si puritatea. Crinii sunt florile a caror semnificatie este des legata de Paste, fiind chiar considerata in mod traditional ca fiind floarea Pastelui. Crinii albi sunt asociati cu sarbatorile Pascale datorita sentimentelor de puritate si speranta evocate de acestia. Se spune ca in timpul predicii de pe munte, insusi Iisus a vorbit despre frumusetea acestor flori, spunand in esenta ca simplitatea si naturaletea lor este mai presus decat toate bogatiile regelui Solomon. O alta legenda povesteste despre crini ce au aparut pe pamantul care a fost atins de sudoarea Mantuitorului atunci cand era in agonie. In multe tablouri Fecioara Maria este des reprezentata alaturi de aceste flori iar unele biserici sunt decorate cu crini in timpul slujbelor de Paste.

Buchetele de Paste pot contine si alte flori a caror semnificatie poate fi asociata cu aceasta sarbatoare. Calele sunt des folosite in aranjamentele de Pasti deoarece aceste flori semnifica puritatea si bunatatea, trasaturi ce sunt atribuite Domnului Hristos. Crizantemele sunt vesele, simbolizand bucuria ce cuprinde inimile la aflarea vestii despre inviere, putand fi oferite unei persoane apropiate pentru a-i ura fericire in viata. Lalelele in aranjamente si buchete de Paste poarta mesajul de iubire si intelegere fata de cei dragi, dar pot reprezenta si iertarea. Trandafirii, indiferent de culoare, sunt folositi in aranjamentele de Pasti datorita devotamentului si credintei de care fac dovada, in special cei rosii si albi fiind des intalniti in tablourile religioase si in unele legende crestine.

Florile de Paste aduc veselia si farmecul acestei sarbatori, dar amintesc in acelasi timp si de lucrurile sfinte ce stau la baza acestui eveniment. In multe buchete si aranjamente se folosesc flori galbene, ca simbol al luminii Mantuitorului ce ii calauzeste pe drumul cel bun pe cei ce cred in puterea divina. Florile albe reprezinta inocenta si puritatea sufletului, iar cele roz amintesc de dragostea lui Iisus fata de toti oamenii. Unele aranjamente de Pasti pot avea si una sau mai multe lumanari pentru a simboliza lumina lui Hristos, putand fi folosite si ca element decorativ pentru masa de Paste. Cosuletele cu flori pot fi oferite ca si cadou persoanelor apropiate sau pot fi folosite pentru decorarea caminului in preajma Pastelui pentru a aminti de lucrurile sfinte.

Atunci cand doresti sa oferi un buchet cu flori de Paste unei persoane la care tii cu adevarat, sau cand te gandesti sa iti surprinzi familia sau rudele cu o vizita in preajma sarbatorilor de Pasti si sa le oferi un aranjament incantator cu flori care sa poarte semnificatia acestei sarbatori, viziteaza site-ul Buchete.ro. Floraria iti pune la dispozitie cele mai spectaculoase si moderne aranjamente florale cu ocazia Pastelui si te ajuta sa transmiti cele mai bune ganduri de iubire si recunostinta persoanelor importante din viata ta. Datorita experientei vaste, a artistilor florari si a curierilor ce acorda o deosebita atentie florilor, buchetele vor ajunge in cel mai scurt timp la destinatara, bucurandu-i sufletul cu prospetimea si parfumul lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton