Exces de sebum? Cum îl corectezi și păstrezi machiajul intact

 Cristescu Catalina
.

Până la prânz machiajul tău arată intact, însă după jumătatea zilei (uneori chiar mai devreme) tenul începe să lucească, iar machiajul să fie afectat. Cum gestionezi excesul de sebum? Îți spunem aici.

[gallery ids="2422145,2422142,2422141,2422140,2422139,2422138,2422137"]

Desigur este foarte evervant să vezi cum machiajul începe să se scurgă după ce ai muncit intens la el dimineață, sau seara pentru o întâlnire la care voiai să arăți grozav.

Dacă ai ten mixt sau gras știi deja că matifierea este cuvântul de ordine, indiferent că vorbim de crema de față, de fondul de ten, de primer sau pudră.

Citește și:

2 trucuri pentru un machiaj senzual de zi

Trucul de machiaj care mărește ochii

Însă, și cu tot acest arsenal de produse fața începe să lucească, iar machiajul pur și simplu să se dizolve. Tipul de ten nu ai cum să ți-l schimbi, poate doar vremea rece să ți-l usuce, dar pentru asta nu te muți în Siberia.

Așa că pur și simplu urmărește-ți tenul. Când vezi că deja este uleios, ia un șervețel foarte subțire și tapotează delicat numai zona unde excesul de sebum își face de cap.

Apoi aplică un strat subțire de pudră fără a încărca zona. Burețeii speciali fixează mai bine pudra decât pensula, însă există riscul să aplici prea mult produs, deci ai grijă la cantitate.

Dacă ești mai prietenă cu pensula decât cu burețeii, nu mături tenul cu pensula, ci presezi ușor pudra, construind aplicarea în funcție de necesitate.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton