Ești fumătoare? Și Keira Knightley! Îngrijește-ți corect tenul dacă ai acest viciu

 Cristescu Catalina
.

Chiar dacă și vedetele fumează ocazional sau constant (Keira Knightley, Adele, Katherine Heigl, Nina Dobrev, Rihanna etc), e bine să știi viciul acesta are impact serios și la nivelul pielii. Prima noastră recomandare este să te lași de fumat, dar dacă nu vrei să o faci uite cum să ai grijă de tenul tău.

Portretul robot la fumătorului deja e clasic: față suptă și cenușie, riduri verticale deasupra buzei superioare, riduri accentuate, pungi, uneori buze vinete, pete maronii…

Citește și:

Nu doar Liv Tyler poate avea un ten care arată mereu proaspăt. Apelează și tu la draping!

Kim Kardashian își spală părul o dată la 5 zile. Vezi care este secretul ei!

Știai că fumatul te face să arăți mai bătrână cu între 2 și 30 de ani mai mult decât vârsta ta biologică? Nu am scris greșit 30, asta a rezultat în urma unor studii îndelungate (inclusiv pe gemeni, unul fumător și unul nefumător), îmbătrânirea prematură având loc în funcție de tipul de ten și durata acestui viciu.

Datorită fumatului acneea și coșurile trec extrem de greu lăsând în urmă cicatrici foarte vizibile. Petele și tenul tern sunt datorate scăderii oxigenului din piele și creșterii cantității de dioxid de carbon.

Oxigenarea deficitară, alături de microcirculația sanguină îngreunată scad cantitatea de colagen și elastină, de unde mai puțină fermitate și elasticitate a pielii, uscăciune, riduri accentuate.

În plus, fumatul asociat cu expunerea la soare grăbește semnificativ procesul de îmbătrânire a pielii.

Ok, în cazul acesta cum îți poți ajuta pielea? În primul rând bea multă apă, fumatul deshidratează. Apoi demachiază-te cu sfințenie întrucât fumul se depune și pe ten.

Folosește produse anti-poluare și creme care conțin vitamina C, A, E, fond de ten cu SPF dar și ecran de protecție solară cu SPF 50. Pentru a stimula oxigenarea pielii exfoliază-ți regulat fața dar și pielea corpului.

Ține cont de faptul că fumatul afectează inclusiv părul și unghiile, prin urmare aplică lacuri-tratament de întărire a unghiilor, măști de regenerare pentru păr, și nu ar fi rău dacă poți lua și capsule speciale pentru păr și unghii.

Spumă de curățare detoxifiantă, Sephora, Detoxifying Foam Cleanser, preț: 50 lei

 

Booster zilnic cu Vitamina C 10% pură, Clinique, Fresh Pressed™, preț: 369 lei

 

Exfoliant, Dior, Hydra Life, Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder, preț: 180

 

 

Ulei regenerant și reparator, Collistar, Natura, Precious Essence-Oil, 195 lei

 

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton