Epilare inghinala acasă - cum alegi cea mai bună metodă pentru tine

 Lupescu Anca
.

Există o varietate de moduri populare de epilare inghinală acasă. Fiecare metodă prezintă un anumit risc, dar majoritatea sunt în general sigure.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Tunderea cu foarfece

Folosirea foarfecelor poate fi o modalitate sigură de a obține un aspect îngrijit. Deoarece foarfecele nu intră în contact cu pielea, riscul de rănire este relativ scăzut.

Asigură-te că foarfecele sunt curate și ascuțite, ceea ce te va ajuta să nu tragi de firele de păr în timp ce tai.

Pentru a reduce riscul de rănire, așează-te în timp ce faci asta. De asemenea, este importantă o lumină bună, iar o oglindă de mână poate ajuta la zonele greu de văzut.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Deoarece părul va crește din nou, este necesară tunderea regulată pentru a menține un aspect bine îngrijit.

Ras

Rasul este o opțiune populară pentru îndepărtarea părului inghinal și, în general, este nedureroasă.

Totuși, deoarece aparatul de ras face contact direct cu pielea pentru a îndepărta părul, această metodă de epilare inghinală acasă poate provoca iritații temporare, roșeață sau mâncărime.

Pentru a reduce acest risc, încearcă să faci o baie caldă sau duș înainte de bărbierit. Exfoliază-te delicat și folosește o cremă de ras sau loțiune. Folosește un aprat de ras ascuțit cu mai multe lame.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

De asemenea, reține că pielea pubiană este subțire și poate fi ușor să tai sau să ciupești această zonă atunci când te razi. Este o idee bună să o faci încet.

Ceară

Unii oameni preferă să folosească benzi sau kituri de epilare cu ceară caldă.

Epilarea cu ceară trage firele de păr din foliculi, îndepărtând mai multe fire de păr simultan. Acest lucru provoacă de obicei durere și poate provoca, de asemenea, iritații și infecții în pielea sensibilă a regiunii pubiene.

În timp ce epilarea cu ceară este mai dureroasă decât tunderea sau bărbieritul, rezultatele durează mai mult.

Cremă pentru îndepărtarea părului

Cremele pentru îndepărtarea părului, numite și creme depilatoare, conțin substanțe chimice care descompun proteinele părului, slăbind baza părului. Acest lucru permite unei persoane să îndepărteze părul nedorit în timp ce șterge crema.

Cremele pentru îndepărtarea părului sunt disponibile la orice magazin de produse cosmetice. Ca și în cazul epilarii cu ceară, rezultatele durează adesea mai mult decât bărbierirea sau tunderea. Spre deosebire de epilarea cu ceară, cremele pentru îndepărtarea părului, în general, nu provoacă durere.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Cu toate acestea, unii oameni sunt alergici la substanțele chimice implicate. Este esențial să testezi crema pe o zonă mică de piele de pe braț sau picior înainte de a aplica intens produsul. Dacă apare o reacție, nu utiliza produsul.

Epilare profesională

Unii oameni preferă să meargă la un profesionist când vine vorba despre epilarea inghinală. Saloanele oferă diferite metode de îndepărtare a părului, inclusiv: ceară, electroliză sau laser.

Electroliza implică utilizarea undelor radio pentru a deteriora foliculii de păr. Acest lucru face ca părul să cadă și, de asemenea, împiedică creșterea părului nou.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Electroliza vizează câte un folicul de păr la un moment dat. O singură sesiune poate dura 15-60 de minute și sunt necesare mai multe sesiuni.

Epilarea cu laser presupune distrugerea foliculilor de par cu laser si căldura. Acest lucru încetinește creșterea părului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton