Cum trebuie să-ți faci gomaj în funcție de tipul tău de ten

.

Gomajul este esențial pentru piele! O ajută să respire, să se regenereze, să fie mai sănătoasă și mai strălucitoare. Dar acest procedeu se face particularizat, în funcție de tipul tău de ten.

[gallery ids="2437128,2437129,2437130,2437127,2437125"]

Ten normal

În general, tenul normal nu e cu probleme și suportă orice tip de gomaj. Doar că nu trebuie să insiști foarte mult cu particulele abrazive, altfel îți agresezi pielea. Fă-ți exfolierea o dată pe săptămână, nu mai des.

Citește și:

Cum să-ți îngrijești părul după ce te-ai spălat pe cap

Piele uscată, crăpată sau care se cojește? Cum trebuie să te machiezi

 

Ten uscat

Tenul uscat are nevoie în mod cert de un gomaj delicat, pielea fiind foarte fragilă. Alege formule cremoase, hidtatante, cu particule fine. Exfolierea e necesară de două ori pe lună, la două săptămâni.

 

Ten mixt și gras

Ritualul gomajului nu trebuie să lipsească pentru tenul mixt și gras, care are nevoie de o curățare profundă mai des decât celelalte tipuri de ten.

Particulele abrazive pot fi mai dure, sintetice sau naturale, eventual cu capacitatea de a absorbi sebumul, și exfolierea se face de două-trei ori pe săptămână, dar la intervale echilibrate între proceduri.

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton