Cum să te îmbraci la teatru. Reguli de etichetă pe care ar trebui să le știe oricine

 Lupescu Anca
.

Decizia asupra ținutei perfecte de purtat la teatru poate părea o sarcină descurajantă, mai ales dacă nu ați fost niciodată la o piesă de teatru.

Cum să te îmbraci la teatru? Ei bine, există câteva reguli pe care oricine ar trebui să le știe. Poți opta pentru ținută la modă, elegantă, confortabilă și care funcționează cel mai bine pentru tine.

Cum să te îmbraci la teatru

Răspunsul simplu aici este orice. De la un tricou casual, blugi și o pereche de teniși, până la un smoching sau o rochie formală, dar nu există coduri de îmbrăcăminte la niciun teatru sau operă. 

Pentru unele evenimente teatrale, cum ar fi seara de deschidere, o seară de avanpremieră sau un spectacol la o operă, ar merita să îmbrăcați o ținută „smart-casual'. 

Mersul la teatru este o ocazie specială, așa că poate vrei să te îmbraci elegant. Dar, cel mai bine este să porți o ținută confortabilă, deoarece nu vrei să petreci câteva ore simțindu-te inconfortabil, când ideea e să te relaxezi, în timp ce urmărești un spectacol.

Ei bine, în funcție de piesă, poți merge pe o rochie elegantă de cocktail sau o ținută all black, dar poți adopta și un stil casual, cu o pereche de blugi și încălțări conforme cu sezonul, bocani, cizme sau sandale. 

De ce oamenii se îmbracă elegant pentru teatru?

În epocile anterioare, teatrul era privit ca un eveniment social pentru oamenii mai bogați din societate. Pe măsură ce oamenii doreau să impresioneze, ei participau la un spectacol îmbrăcați într-o rochie sau un costum.

Pe măsură ce teatrul a devenit accesibil pentru un public mai larg, codul vestimentar a devenit și mai larg. Nu există un cod vestimentar formal pentru a merge la teatru.

Ce se poartă la teatru? Cum să te îmbraci la o piesă de teatru

În esență, poți purta orice vrei la teatru, dar ar trebui să încerci să te îmbraci conform vremii și contextului. Pentru a ușura lucrurile, am alcătuit o listă de lucruri de făcut și de evitat atunci când decidem ce să purtăm.

Ce să nu faci

Poartă tocuri scurte sau de înălțime medie. Dacă stai în primul rând, optează pentru o fustă sau rochie care să nu îți facă probleme când te așezi. Altfel, optează pentru pantaloni de costum sau un jeans negru.

Evită îmbrăcămintea de piele precum gecile sau pantalonii ori vestele din piele. În plus, ai grijă la ce haine îți iei, pentru că dacă nu există o garderobă, va trebui să stai cu paltonul în brațe toată piesa.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Evită să te îmbraci mult prea elegant, ca la nuntă de exemplu. Nu este o ocazie bună să porți acea rochie pe care ai purtat-o la o recepție de nuntă. 

În plus, tocurile stiletto înainte sunt de evitat, pentru vei sta mai mult jos și te vor incomoda atunci când mergi. 

Nu te îmbrăca cu ținute voluminoase, cu care ai putea deranja pe ceilalți atunci când te așezi. 

Nu purta imprimeuri stridente, iar dacă alegi încălțări sport, asigură-te că sunt negre, simple. 

Nu îți lua o geantă mare, în care pot încapea dulciuri și snacksuri. Clar nu ar trebui să consumi nimic la teatru. Alege o poșetă mică, pe care să o așezi lângă tine pe scaun, sub scaun sau să o ții în brațe. 

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Ce să faci

Poartă haine decente. Accesorizează cu măsură și încearcă să nu ieși prea mult în evidență. 

Accesorizează-ți ținuta cu bijuterii delicate și asortează o poșetă mică, ușor de cărat.

Mergi pe simplitate și alege o fustă peste genunchi, un top elegant și un puloveraș sau cardigan deasupra. 

Alege rochii de zi, casual, nu prea elegantă și nu o accesoriza în exces. Pune-ți o eșarfă. 

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Little black dress este ideală pentru această ocazie. Asortează rochia cu o pereche de pantofi cu tocuri mici, nude și un colier finuț. Alege o poșetă mică sau un clutch și ținuta este perfectă. 

Bărbații pot apela la blugi negri, o cămașă bleu și un pulover bleumarin purtat pe umeri. Cât despre încălțări, o pereche de pantofi de piele întoarsă, casual, este ideală. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton