Cum să îți faci linia de tuș perfectă. Trucuri care funcționează

 Lupescu Anca
.

Poți obține linia de tuș perfectă cu eyeliner lichid, cariocă, un creion rezistent la apă sau unul gel și o pensulă unghiulară.

Tu alegi de tip de linie de tuș îți dorești, dacă vrei să fie discretă, cat eye sau mai îndrăzneață ori grafică. De asemenea, vei dori să ai la îndemână demachiant, bețișoare de urechi și corector, dar și o pensulă pentru a corecta cu precizie greșelile de eyeliner.

Cum să îți faci linia de tuș perfectă 

Pregătește zona ochilor. Folosește corector sau primer pentru farduri de ochi sub ochi și pe pleoape pentru a crea o bază netedă și uniformă pentru machiaj și pentru a-l ajuta să adere mai bine. Ondulează genele, dacă vrei.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Completează cu fard de ochi, dacă folosești. Încearcă o nuanță mai subtilă dacă vrei ca tușul și linia să iasă în evidență sau folosește o nuanță mai închisă, dacă vrei să fii foarte glam și să combini un smokey eye cu o linie îndrăzneață de tuș.

Fă prima linie. Folosind un eyeliner lichid, trasaează o linie scurtă și subțire din colțul exterior al ochiului, prelungind curba naturală a liniei genelor inferioare până la lungimea dorită (nu trece de capătul sprâncenelor). Dacă ai probleme în a obține o linie netedă cu mâna liberă, încercearcă să faci o serie de puncte mici și apoi să le conectezi; sau, folosește o bucată de bandă adezivă sau un șablon ca ghid.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Trasează linia pleoapei superioare. Folosind un eyeliner lichid, trasează o linie de-a lungul pleoapei superioare, urmând curba naturală a liniei genelor superioare, de la colțul interior al ochiului până la colțul exterior al ochiului și continuând să fie paralelă cu prima linie pe care ați făcut-o. 

Concentrează-te pe crearea unei linii netede. Este în regulă dacă există goluri – le vei umple mai târziu.

Umple-o. Acum că ai conturul, umple golurile cu mai mult eyeliner.

Sfaturi importante pentru a face linia de tuș

Makeup artistul Bobbi Brown oferă următoarele trucuri pentru o linie de tuș perfectă, pentru a duce look-ul ochilor tăi la următorul nivel.

Nu uita să fixezi corectorul de sub ochi cu puțină pudră dacă porți eyeliner sau rimel pentru a preveni ca restul machiajului la ochi să se estompeze.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Pentru eyelinerul lichid, cel mai bine este să păstrezi pensula cu vârful în jos. Unele dintre ele necesită o scuturare bună înainte de a le folosi sau trecerea vârfului pensulei pe dosul mâinii pentru a face să curgă cerneala.

În cazul eyelinerului cu gel în recipient, alege o pensulă cu vârf fin (fie că este unghiulară sau conică) și nu lua prea mult produs pentru a evita formarea de cocoloașe sau pătarea.

Pentru a aplica o linie cât mai aproape de gene, încearcă să te uiți în jos la o oglindă în timp ce aplici sau trage ușor pleoapa în sus.

Amplasarea eyelinerului poate schimba efectul formei ochilor tăi. Pentru o definiție naturală, nu te îndepărta de pleoapă. Pentru a îți sublinia mai mult ochii, extinde eyelinerul dincolo de colțul ochiului, într-o formă de aripă sau de ochi de pisică. 

Rezultatul este un efect cu aspect mai larg. Pentru un efect de linie de tuș mai puternic, combină formulele (de exemplu, un gel peste o umbră sau un creion).

Cum te vopsești singură acasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Cotonetele de bumbac sunt excelente pentru a retușa greșelile. Pentru pielea matură, liniile clare tind să fie mai dificil de creat și sfârșesc inevitabil prin a arăta puțin șubrede, deoarece pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai puțin întinsă. 

Un creion khol sau un liner cu gel acoperit cu un fard de ochi închis poate crea un efect plăcut care pare natural.

Nu uita să exersezi, să cauți eyelinerul care ți se potrivește și să încerci cât mai multe stiluri de linie de tuș. 

Dacă ești începătoare, alege un tuș cariocă, ce îți permite mai multă libertate și stabilitate. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton