Cum să aplici corect crema de ochi

Niciodată să nu aplici cremă de față pe zona de contur a ochilor! Aici pielea este mult mai subțire și are nevoie de îngrijire specifică. Iată cum să aplici corect crema de ochi.

În primul rând crema de ochi se folosește atât dimineața cât și seara pe pielea perfect curată. Ca mic truc, o poți ține în frigider, astfel încât textura rece să acționeze asupra pungilor sau zonelor congestionate.

Nu aplica produs în exces, mai multă cremă nu înseamnă efect antiage sau hidratant mai rapid. Nu scapi mai repede de cearcăne și pungi dacă aplici mai multă cremă decât are pielea nevoie.

Citește și:

Greșeli de machiaj pe care le faci atunci când te grăbești

5 greșeli de machiaj pe timp de vară

Crema contur de ochi funcționează și ca bună bază de machiaj. Anticearcănul aderă mai bine, iar dacă zona respectivă este bine hidratată asta se traduce prin riduri mai puțin vizibile.

Însă mare grijă la doza de anticearcăn, prea mult se va strânge în ridurile și liniile fine care devin mult mai pronunțate decât sunt în realitate.

Când aplici crema de ochi poți apela la mișcări fine de tapotare pe care e indicat să le faci cu degetul inelar (exercită cea mai mică presiune) sau cu oricare alt deget dacă ai grijă să nu apeși.

Sau poți face un masaj, întinzând crema din colțul intern al ochiului către cel extern. A doua varianta presupune mișcări circulare de la colțul extern al ochiului către pleoapă, colțul intern și apoi din nou cel extern.

Nu uita de micul moment de presopunctură care ajută în procesul de drenaj: din aproape în aproape, cu degetul inelar și mijlociu, apasă moderat de-a lungul osulului orbital, încercuind practic ochiul.

Sau aplică presiune cu degetul arătător la baza nasului, cu inelarul și mijlociul pe os, la jumătatea ochiului, cu aceleași 2 degete din nou pe os către colțul extern al ochiului, și cu degetul mare deasupra pleoapelor, din nou pe os, pe la jumătatea ochiului.

 

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton