Cum să eviți vârfurile despicate

 Cristescu Catalina
.

Arată îngrozitor! Strică linia coafurii și umbresc orice culoare, indiferent cât e de frumoasă. Ce ai de făcut pentru a evita vârfurile despicate.

[gallery ids="2416977,2416978,2416979,2416980,2416981,2416982"]

Tăierea vârfurilor la un interval de 3 luni este calea sigură prin care poți evita despicarea părului, ce, în plus, capătă un aspect îngrijit.

Când te coafezi cu ondulatorul, placa ori cu peria și uscătorul de păr aplică pe toată suprafața părului un spray de protecție termică. Iar ocazional lasă-ți părul să se usuce liber și nu-l coafa, oferă-i o pauză de la căldura intensă ce până la urmă nu-i face foarte bine.

Citește și:

Get the look Eva Longoria – machiajul de birou

Trucul de machiaj care îți mărește ochii. Ai nevoie doar de un tuș sau un creion dermatograf

După ce ți-ai spălat părul, tamponează-l ușor cu prosopul, în niciun caz nu-l  freca cu putere cu prosopul, așa cum multe avem tendința să facem.

Periatul agresiv duce și el la vârfuri despicate. Niciodată nu îți peria părul ud! Aruncă periile din metal, folosește perii din păr natural sau un pieptăn de lemn, cu dinții mari.

Produsele de styling sau îngrijire de calitate inferioară favorizează și ele vârfurile despicate, întrucât nu-i oferă părului un aport de  hidratare, vitamine și minerale, ci dimpotrivă, ingrediente îndoielnice.

Dacă faci schimbări radicale de look, la nivel de culoare, o perioadă folosește bigudiuri (normale, nu electrice) și lasă părul să se usuce natural. Asta dacă vrei să dai o linie coafurii, ori, de ce nu, lasă părul să se aranjeze singur, neglijent, messy style, e sexi!

Obișnuiești să mergi la piscină? Nu lăsa clorul să intre în contact cu părul (poartă o cască specială!), și la mare, după ziua de plajă și înot, e musai să te speli pe cap. Știm, buclele beach waves naturale arată grozav, însă toată sarea îmbibată în păr are efect super nociv.

Dacă nu știai, vârfurile despicate au și un nume științific – Trichoptilosis, cuvânt ce vine din grecescul tricho – păr, și latinescul ptilosis – aranjament neregulat al penelor.

 

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton