Cum arată un mic dejun echilibrat

 Florentina Liutic
.

Încă din copilarie am învăţat cât de important este să nu sari peste micul dejun, iar pentru a avea un început perfect de zi aleg întotdeauna un mic dejun care să conţină un fruct, cereale, lapte şi un ceai verde sau o cafea.

cereale1

Cultivate în întreaga lume de foarte mulţi ani (orezul în Asia, grâul în Orientul Mijlociu, porumbul în America şi meiul în Africa) cerealele au devenit astăzi una dintre cele mai întâlnite şi savuroase alegeri.

 

Datorită glucidelor pe care le conţin, cerealele îmi oferă energia de care am nevoie la prima oră a dimineţii, însă ştiu cât de important este să le consum doar pe acelea mai sănătoase. Cerealele sunt o excelentă sursă de fier şi magneziu, extrem de importante pentru buna funcţionare a organismului căruia îi este asigurat şi un aport de calciu datorită asocierii cerealelor cu laptele.

 

cheerios oats1

 

Ştiai că ovăzul reprezintă cea mai bună variantă, fibrele solubile de beta-glucan din ovăz contrbuind la reducerea colesterolului care este ridicat la 1 din 2 adulţi?

 

De curând am descoperit Cheerrios Oats de la Nestle care conţin fulgi de ovăz integral, iar consumul a două porţii de 40 de grame pe zi contribuie la reducerea colesterolului. Combinate cu un iaurt cremos şi zmeură sau banane, cerealele Cheerrios Oats m-au cucerit de la prima degustare. În plus, sunt foarte uşor de consumat chiar şi în dimineţile în care mă trezec mai greu şi sunt în întârziere.

 

Cerealele la micul dejun reprezintă şi alegerea multor vedete de la Hollywood. Marion Cotillard, de exemplu, îşi începe ziua cu un bol de cereale şi o cafea.

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton