Câte calorii ar trebui să consumi pe zi

.

Câte calorii ar trebui să consumi pe zi? Probabil ți-ai pus această întrebare. Când majoritatea dintre noi se gândesc la calorii, se gândesc la cât de mult îngrașă un aliment. În termeni dietetici, caloriile reprezintă cantitatea de energie pe care o furnizează un aliment.

Câte calorii ar trebui să consumi pe zi


Dacă absorbim în mod constant mai multă energie decât avem nevoie, ne vom îngrășa. Dacă luăm prea puțină energie, vom pierde în greutate, grăsime și, în cele din urmă, masă musculară.

Tipul și cantitatea de alimente pe care le consumăm determină numărul de calorii pe care le consumăm. Pentru multe persoane care urmează o dietă de slăbire, numărul de calorii dintr-un aliment este un factor decisiv pentru a alege dacă să îl mănânce sau nu.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș


Modul și momentul în care mâncăm pot face, de asemenea, o diferență, deoarece organismul utilizează energia în mod diferit pe parcursul zilei. Consumul de energie al organismului nostru va depinde de cât de activi suntem, de cât de eficient folosește organismul nostru energia și de vârsta noastră.

Femeile vor avea probabil nevoie de între 1.600 și 2.400 de calorii pe zi, iar bărbații de 2.000 până la 3.000 de calorii. Cu toate acestea, acest lucru depinde de vârsta, înălțimea, stilul de viață, starea generală de sănătate și nivelul de activitate.


Aportul caloric recomandat depinde de factori precum vârsta, mărimea, înălțimea, sexul, stilul de viață și starea generală de sănătate.

Consumul zilnic de calorii recomandat este de aproximativ 2.500 pentru bărbați și 2.000 pentru femei.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, rata lor metabolică încetinește.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Acest lucru le reduce nevoia de energie. Între 19 și 25 de ani, aportul recomandat pentru femei este de 2.000 de calorii pe zi, dar după 51 de ani, acesta scade la 1.600.


Arderea caloriilor

Pentru ca organismul uman să rămână în viață, acesta are nevoie de energie.

Aproximativ 20 la sută din energia pe care o consumăm este folosită pentru metabolismul creierului. Cea mai mare parte a restului este folosită în metabolismul bazal, energia de care avem nevoie atunci când suntem în stare de repaus, pentru funcții precum circulația sângelui, digestia și respirația.

Într-un mediu rece, avem nevoie de mai multă energie pentru a menține o temperatură constantă a corpului, deoarece metabolismul nostru crește pentru a produce mai multă căldură. Într-un mediu cald, avem nevoie de mai puțină energie.


Respirația celulară este procesul metabolic prin care celulele obțin energie prin reacția oxigenului cu glucoza pentru a produce dioxid de carbon, apă și energie.

Cât de eficient se transformă energia din respirație în energie fizică – sau mecanică – depinde de tipul de alimente consumate, de tipul de energie fizică și de faptul că mușchii sunt utilizați aerob sau anaerob.

Cu alte cuvinte, avem nevoie de calorii pentru a alimenta funcțiile corporale, cum ar fi respirația și gândirea, pentru a ne menține postura și pentru a ne deplasa.


Numărarea caloriilor nu ține doar de ceea ce mâncăm, ci și de cât de mult ardem.

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Mănâncă micul dejun: Un mic dejun cu proteine și grăsimi sănătoase te poate menține sătul pentru mai mult timp și te ajută să previi gustările în timpul zilei.

Consumă mese regulate. Acest lucru te poate ajuta să arzi mai eficient caloriile și ajută la prevenirea micilor ronțăieli între mese.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație


Fructele și legumele pot fi o gustare gustoasă și  pot umple stomacul. Acestea sunt bogate în nutrienți și fibre și au un conținut scăzut de calorii și grăsimi.

Fă sport. Acest lucru poate ajuta la arderea caloriilor suplimentare și te poate face să te simți bine. O plimbare zilnică rapidă este ușor de făcut pentru majoritatea oamenilor și nu costă nimic.

Bea apă: Este sănătoasă, nu are calorii și te poate sătura. Evită alcoolul și sucurile, deoarece acestea pot furniza cu ușurință mult prea multe calorii. Dacă ai poftă de băuturi dulci, alege sucuri de fructe neîndulcite sau ia-ți un storcător de fructe.


Consumă mai multe fibre: Fibrele, care se găsesc în fructe, legume și cereale integrale, te pot ajuta să te simți sătul și să ai o digestie sănătoasă.

Mănâncă încet și ia pauză între feluri de mâncare sau porții suplimentare, deoarece poate dura între 20 și 30 de minute pentru ca organismul tău să realizeze că se simte sătul.

Puțin din ceea ce îți place: Interzicerea alimentelor poate duce la pofte și la chefuri. Răsfață-te ocazional cu alimentele preferate, dar în cantități mai mici.


Dormi măcar 7 ore pe noapte. Nesomnul afectează metabolismul și a fost legat de creșterea în greutate.

Evită să mănânci cu 2 ore înainte de culcare: Mâncatul la mai puțin de 2 ore înainte de a dormi poate interfera cu calitatea somnului și poate favoriza creșterea în greutate.