(P) Cum te refaci dupa operatia de rinoplastie?

 Sava Elisabeta
.

Cei mai multi dintre noi avem la un moment dat nemultumiri legate de aspectul nostru. Dar atat timp cat este vorba despre lucruri minore,  care de fapt nu ne afecteaza in niciun fel viata, nu are rost sa ne lamentam inutil. In schimb, daca vorbim despre situatii concrete, asa cu este cazul unor neregularitati la nivelul fetei, de exemplu un nas asimetric, ori prea lat, prea mare, un profil de care ne jenam, nari prea mari, strambe vizibil sau suferim o deviatie de sept, deci ne afecteaza respiratia, atunci este bine sa luam in calcul interventia chirurgicala denumita rinoplastie

Prin aceasta vom putea beneficia de o remodelare a nasului, astfel incat sa ne redea starea de bine de care avem atata nevoie. Asa ca, odata ce v-ati hotarat sa va supuneti unei astfel de interventii chirurgicale, interesati-va din timp despre tot ce presupune aceasta. Cautati un medic specialist despre care sa ati primit cele mai bune recomandari si care a facut cu succes multe asemenea interventii chirurgicale, vezi Dr. Panturu.  

Explica-i chirurgului asteptarile tale referitoare la modificarile pe care le doresti prin intermediul rinoplastiei si afla de la acesta daca asteptarile tale sunt realiste, iar daca acestea iti sunt confirmate, atunci, cu incredere,  supune-te operatiei. 

Dupa rinoplastie, care se realizeaza cu anestezie generala, va urma, asa cum este de asteptat, o perioada speciala, cand vei experimenta disconfort si durerile specifice dupa o asemenea trauma suferita de corpul tau. Dar nu trebuie sa disperi, lucrurile se vor imbunatati in scurt timp.

Astfel, nasul va fi extrem de inflamat, iar de bandaje te vei elibera dupa o saptamana de la operatie. In primele zile dupa rinoplastie vei aplica comprese cu gheata in zona ochilor si a nasului, pentru a reduce mai rapid inflamarea. 

Va trebui sa eviti efortul fizic intens, ridicarea de greutati, te vei limita doar la plimbari lejere si iti vei proteja mai mult ca de obicei zona fetei.

De asemenea, trebuie sa eviti soarele, purtatul ochelarilor, de soare sau de vedere si oricat ai simti nevoia, sa nu iti sufli nasul sensibil si atat de greu incercat. Nu te panica daca vei constata ca functia olfactiva este alterata pentru un timp, fie ca experimentezi mirosuri prea accentuate, fie ca aproape iti lipseste mirosul. Este doar o etapa obisnuita dupa o astfel de interventie chirurgicala, dar lucrurile vor reveni in curand la normal.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton