6 trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl arzi

 Alina Dan
.

Dacă femeile cu părul drept și-ar dori să îl aibă ondulat, cele cu părul creț sau ondulat visează la un păr lucios și perfect drept. Iar de când a devenit simplu și la îndemâna oricui să obțină exact tipul de păr pe care și-l dorește a început să apară o altă problemă: deteriorarea șuvițelor.

Atunci când îți îndrepți sau ondulezi părul ocazional, impactul căldurii asupra lui este minim. Însă când placa de îndreptat părul face parte din rutina ta săptămânală, dacă nu chiar zilnică, trebuie să acorzi o atenție mai specială șuvițelor tale, pentru a le menține sănătoase și puternice. Iată câteva trucuri prin care îți poți proteja și îngriji părul atunci când îl îndrepți des:

Folosește o placă de îndreptat de cea mai bună calitate

Tehnologia a avansat atât de mult și a devenit atât de accesibilă încât nu mai ai nicio scuză să nu folosești o placă de îndreptat părul care îți protejează firul de păr, îl hidratează și nu îl deteriorează la fel de mult ca plăcile de proastă calitate. Este suficient să te uiți peste aceste modele de plăci de îndreptat părul pentru a te convinge că nu te va costa o avere să investești într-un aparat bun și de calitate. Unele plăci, cu înveliș ceramic sau din titan, sunt perfecte pentru femeile care au un păr fin sau predispus la degradare și rupere.

Utilizează spray-ul cu protecție termică

Spray-urile cu protecție termică îmbracă firul de păr într-o peliculă care îl protejează apoi de căldură, fără să afecteze în vreun fel rapiditatea cu care îl îndrepți. De asemenea, spray-ul îți face părul mai mătăsos și strălucitor și te poate ajuta să îi menții forma mai mult timp, astfel încât să nu fii nevoită să îl îndrepți de mai multe ori în aceeași zi.

Împarte-ți părul în șuvițe, înainte să îl îndrepți

De fiecare dată când îți îndrepți părul trebuie să ai grijă să îl împarți în șuvițe, astfel încât să te asiguri că nu îți scapă neîndreptate unele fire. În plus, ai grijă să alegi șuvițe subțiri pentru a le îndrepta. Astfel, nu vei fi nevoită să treci cu placa de mai multe ori peste aceeași șuviță și să îți deteriorezi părul.

Nu îți îndrepta niciodată părul dacă nu e perfect uscat

Folosirea plăcii de îndreptat pe un păr care încă este umed sau nu este perfect uscat are două mari dezavantaje. În primul rând, părul umed se deteriorează mult mai tare sub acțiunea plăcii, aceasta fiind cea mai simplă metodă de a-l arde. În al doilea rând, vei observa că el nu își păstrează aspectul la fel de bine și va trebui să refolosești placa după ce s-a uscat complet.

Aplică o mască reparatoare o dată pe lună

Pentru a-ți menține părul sănătos și puternic este indicat ca, măcar o dată pe lună, să aplici o mască intensiv hidratantă, cu efect de reparare în profunzime a firului de păr. Poți folosi inclusiv uleiul de cocos, care hidratează șuvițele și ajută la regenerarea lor. De asemenea, ține cont că măștile profesionale pentru păr sunt mult mai eficiente, așa că nu este o idee rea să investești într-una.

Lasă-ți părul să se usuce natural

Pentru că folosim de multe ori căldura pentru a ne coafa părul, specialiștii ne recomandă să ne lăsăm părul să se usuce natural, de câte ori avem posibilitatea. Astfel, după ce te-ai spălat pe cap, înfășoară-ți părul într-un prosop moale, puternic absorbant, și lasă-l așa timp de 10-20 de minute. După ce îți dai jos prosopul, descurcă-ți părul folosind un pieptene cu dinți rari, care să nu îl rupă, și lasă-l să se usuce în mod natural.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:sergey causelove

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton