Cum să folosești corect instrumentele de machiaj. 5 reguli care nu trebuie încălcate

 Alina Dan
.

Pensulele, bureții și alte instrumente de machiat nu trebuie folosite la întâmplare. Dacă nu respecți regulile de folosire a acestora, te expui la mai multe riscuri. Poți compromite aspectul machiajului sau, mai rău, te poți expune la bacterii care pot afecta sănătatea tenului tău. Uite câteva reguli de bază pentru utilizarea corectă a instrumentelor de machiaj:

Aplică corect fondul de ten


Atunci când folosești pensule pentru make-up ca să aplici fondul de ten, e important să folosești una creată special pentru acest scop. Cu pensula potrivită și mișcările corecte de aplicare, nu vei lăsa urme sau zone cu acumulări de fond de ten. În primul rând, aplică puțin fond de ten lichid pe mână, de unde îl vei lua cu pensula. Fondul de ten se aplică folosind mișcări circulare, începute de la centrul feței spre margini. La final, asigură-te că l-ai întins bine, fără să lași margini inestetice.

Poți obține rezultate foarte bune la aplicarea fondului de ten atunci când folosești un burete de machiaj. Primul pas este să uzi bine buretele și să storci apa în exces. Apoi, pune o cantitate mică de fond de ten pe mână și folosește buretele ca să o aplici. Tamponează buretele pe față pentru a distribui uniform fondul de ten, fără a freca în niciun fel buretele de piele.

Folosește corect ondulatorul de gene

Prima regulă e să nu folosești ondulatorul de gene după ce ai folosit mascara. Pe măsură ce aceasta se usucă pe gene, acestea devin mai puțin flexibile și se pot rupe. Prin urmare, ca să eviți deteriorarea genelor, folosește ondulator de gene înainte să aplici mascara. Periodic, e recomandat să îl cureți. Chiar dacă nu pare murdar, acesta poate acumula reziduuri de machiaj sau celule de piele moartă.

Curăță pensulele și bureții

La fiecare folosire, pensulele și bureții pentru machiaj ar trebui să fie cât mai curate posibil. Astfel, eviți apariția alergiilor și a acneei, dar obții și rezultate mult mai bune atunci când te machiezi. În caz contrar, produsele aplicate pe piele vor fi afectate de reziduurile deja existente, iar culorile acestora pot deveni mai șterse. De aceea, e recomandat să îți cureți instrumentele de machiaj o dată pe săptămână, potrivit makeup.com. Poți folosi un săpun solid pentru curățarea pensulelor, creat special pentru curățare în profunzime, fără uzarea acestora.

Depozitează corect instrumentele de machiat

Dacă îți ții pensulele într-o geantă, împreună cu alte produse de machiat, riști să le deteriorezi. Acestea se păstrează mult mai bine dacă le ții într-un suport vertical. Decât să alegi unul mare, e preferabil să folosești mai multe, dar mai mici. Așa le vei putea organiza pe categorii, fiind mai ușor să le folosești. Poți folosi un suport pentru pensule de față și unul pentru pensule de ochi.

Înlocuiește instrumentele de machiaj uzate

Bureții de machiaj trebuie să fie înlocuiți mult mai des decât pensulele. Aceștia acumulează bacterii pe măsură ce absorb produsele de machiaj lichide. Chiar dacă îi speli frecvent, ar trebui să arunci bureții de machiaj și să îi înlocuiești după 3 luni.

În cazul pensulelor, nu există o dată clară de „expirare', însă sunt câteva semne după care te poți ghida. Dacă o pensulă nu are rezultate la fel de bune ca înainte (de exemplu, lasă urme pe măsură ce întinde fondul de ten), este timpul să o înlocuiești. Un alt indiciu este pierderea firelor din pensulă: cu cât pierde mai multe fire, cu atât e mai clar că pensula este uzată și că trebuie să renunți la ea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton