Cum îți îngrijești acasă părul uscat pentru a-i reda vitalitatea. Sfaturi utile

 bogdan.galca
.

Părul tău pare lipsit de viață și nu mai este la fel de strălucitor ca altădată? Din fericire, există câteva sfaturi care te vor ajuta și pe care le vei regăsi mai jos. Adoptă-le în rutina zilnică de îngrijire și vei vedea imediat efectele lor.

Aplică săptămânal măști hidratante


Măștile de păr hidratante sunt o soluție de îngrijire eficientă a părului uscat, în confortul casei tale. Nu trebuie decât să lași masca de par să acționeze atât când este indicat pe cutie.  Va avea un efect mai bun dacă e lăsată să acționeze pe șuvițele umede, spălate în prealabil.  

În același timp, nu uita să aplici ulei hrănitor pe vârfurile părului, seara, imediat după ce l-ai spălat și uscat. Cu ajutorul celor două produse, în câteva săptămâni de la începerea tratamentului vei observa că ai părul mai strălucitor și plin de viață.

Alege formule de îngrijire destinate părului uscat

Șamponul și balsamul trebuie să conțină zinc și seleniu – două ingrediente cheie în revitalizarea părului uscat. Un sfat esențial este să alegi doar produse profesionale, din magazine specializate, potrivite tipului tău de păr.

Deopotrivă, renunță pentru o perioadă la produsele de styling (fixativ, ceară, spumă sau cremă modelatoare), sau folosește-le doar la nevoie.  Toate acestea încarcă firul de păr, îl usucă și contribuie la degradarea sa în timp.

Evită o perioadă placa și uscătorul de păr

Încearcă să renunți o perioadă la placa de păr și la uscător pentru că temperaturile ridicate atacă firul de păr și usucă glandele sebacee. În cazul în care ești nevoită, totuși, să le folosești,  aplică pe firul de păr o loțiune (spray) cu protecție termică.

Când glandele sebacee nu mai secretă suficient sebum, firele se rup iar vârfurile se despică, așa că încercă să își protejezi părul inclusiv atunci când te expui la soare. De exemplu, la plajă folosește un balsam conține protecție UV și nu necesită clătire.

Pe lângă îngrijirea exterioară cu ajutorul măștilor nutritive, a protecției termice și a produselor special create pentru nevoile părului uscat, hrănește-te corespunzător, consumă lichide și asigură-te că îți iei aportul de acizi grași esențiali pentru rezervele de sebum ale părului.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton