Cele mai seducătoare produse parfumate de îngrijire ale femeilor, în opinia bărbaților

.

Produsele de îngrijire parfumate îi atrag ca un magnet pe cei din jurul tău, mai cu seamă dacă sunt bărbați creându-le atât lor, cât și ție, o puternică stare de bine. Cercetările au demonstrat că produsele parfumate au aceeași vârstă ca și noi și ne-au atras întotdeauna ca un magnet. De asemenea, descoperirile arheologice au arătat faptul că oamenii din perioada preistorică ardeau rășini pentru incantații și foloseau uleiuri aromatice cu esențe extrase din flori și plante. În Mesopotamia Antică, în jurul anului 1.200 î.Hr., o femeie pe nume Tapputi realiza prin distilare uleiuri aromate, fiind considerată primul parfumier din lume, iar în Antichitate, se considera că uleiurile aromate îi protejau de rele pe cei care le purtau. Astăzi aproape toate produsele de îngrijire pe care le folosim zilnic sunt parfumate, în timp ce dragostea noastră pentru mirosurile plăcute este și mai puternică. Iată care sunt, în continuare, aceste produse parfumate și câteva trucuri pentru a le folosi cât mai corect și în avantajul nostru.

Produsele pentru păr

O serie de sondaje realizate în rândul bărbaților au demonstrat faptul că aceștia adoră pur și simplu mirosul părului nostru proaspăt șamponat. Șamponul este produsul de bază pentru îngrijirea părului și alături de balsam are un rol esențial pentru sănătatea și frumusețea podoabei noastre capilare. Cea mai importantă condiție pentru ca acestea să aibă efectul scontat este să alegem produsele potrivite tipului nostru de păr, fie că acesta este gras, uscat sau normal. Ar trebui să mai știi că mirosurile aflate în topul preferințelor bărbaților sunt cele de vanilie și lavandă.    

Parfumurile

Întrucât capacitatea olfactivă a unui bărbat este cu 20% mai redusă decât cea a unei femei, se recomandă utilizarea parfumului în zone strategice cum ar fi clavicula, lobii urechilor sau gâtul, unde aceștia să îl poată detecta ușor. Coco Chanel obișnuia să spună: „O femeie ar trebui să poarte aroma parfumului ei acolo unde vrea să fie sărutată', tot ea fiind cea care a creat cel mai bine vândut parfum din lume – Chanel No. 5 – o combinație de esențe de trandafir de mai, iasomie și mosc. Cercetările au demonstrat că parfumurile și cosmeticele parfumate îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și întăresc încrederea în sine.

Produsele pentru ten

Toate produsele pentru îngrijirea tenului au, de asemenea, un miros plăcut și sunt ajutorul nostru de bază împotriva efectelor negative ale poluării în creștere. Praful și impuritățile duc la dilatarea porilor și la apariția iritațiilor sau a altor afecțiuni eruptive, motiv pentru care se recomandă îngrijirea pielii de două ori pe zi, dimineața și seara, cu geluri, creme sau săpun. Specialiștii recomandă pentru acest ritual utilizarea unor produse naturiste ce conțin uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de cocos sau de palmier) care au un miros natural și nu conțin substanțe chimice a căror utilizare zilnică ne afectează, în mod negativ, imunitatea.      

Produsele pentru corp

Produsele parfumate pentru corp sunt o parte importantă din rutina noastră de îngrijire zilnică și fac parte din necesitatea de a ne păstra pielea curată. Dacă în perioada victoriană femeile din Marea Britanie se spălau fără a se dezbrăca total spre deosebire de cultura hindu unde baia era o parte obligatorie a vieții sociale, astăzi ritualul zilnic de îngrijire a corpului a devenit o adevărată plăcere. Și nu doar pentru noi, ci și pentru cei care privesc, o cercetare făcută asupra bărbaților arătând faptul că dintre toate ritualurile de îngrijire ale unei femei, aceștia preferă să își admire partenerele atunci când folosesc crema de corp.    

Produsele din toate aceste game au marele avantaj de a ne face să ne simțim bine atât pe noi, cât și persoana iubită sau pe cei cu care interacționăm zilnic.

Vezi şi lapte de măgăriță – ce beneficii surprinzătoare are și când e contraindicat!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton