Antreprenoare de succes sub 30 de ani: Dr. Ruxandra Cîlţea – „Fiecare zi este o nouă provocare”

 Florentina Liutic
.

„Am 25 de ani si sunt un medic tanar si pasionat de meseria mea. Am absolvat in anul 2012 Facultatea de Medicina Dentara din cadrul UMF Carol Davila. In prezent sunt in curs de specializare in implantologie.

 

 

Ruxandra Ciltea3

 

Lucrez la un cabinet privat in calitate de medic dentist , efectuand o gama larga de tratamente de cariologie, parodontologie, endodontie. Am o experienta de 5 ani in cabinetul dentar, initial pe post de asistenta, ulterior ca medic sub supervizarea medicului primar stomatolog. Relationez bine cu pacientii, sunt empatica si atenta la nevoile persoanei pe care o tratez. In cursul facultatii am participat activ cu lucrari de cercetare la numeroase congrese pentru studenti si tineri medici. De asemenea am lucrat pentru diferite firme de produse de iginea orala ca si consultant specialist in igiena orala.'

 

De ce ai ales acest domeniu?

Inca din copilarie, eram fascinata de zambetele perfecte din reviste si de la televizor si de asemenea, foarte preocupata de propria dantura. Crescand, am vrut sa stiu din ce in ce mai multe despre acest domeniu. Mai tarziu, mi-am dat seama ca un zambet frumos inseamna in primul rand sanatate. Ulterior, am transformat aceasta preocupare in pasiune si pasiunea in cariera.

 

Care sunt principiile pe care incerci sa le urmezi in activitatea ta profesionala?

Principiul dupa care ma ghidez atat in viata personala, cat si profesionala este „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face'. Astfel, incerc sa ma pun cat mai mult in pielea pacientului cand il tratez si sa-i ofer exact ceea ce mi-ar placea mie sa primesc de la medicul meu. Incerc sa abordez fiecare pacient in mod individual, sa modelez tratamentul in functie de nevoile, dorintele si gradul de toleranta al fiecarei persoane. Caut sa obtin toate acestea punand in mod primordial accentul pe principiile medicale solide, urmate apoi de doleantele estetice.

 

Ruxandra Ciltea1

 

 

Povesteste-ne despre o amintire favorita din parcursul tau profesional de pana acum.

Cea mai draga amintire coincide cu cea mai mare implinire de pana acum: evolutia unui pacient care nu era familiarizat cu mediul cabinetului stomatologic si care venea pentru prima oara la dentist dupa cateva experiente traumatizante din copilarie. Tratamentul a fost greu, deoarece pe langa aplicatiile medicale a fost nevoie si de o aplicatie de natura psihologica, cel mai mare test fiind sa-i castig increderea si sa ii indepartez frica de medic. Dupa 6 luni de munca si rabdare, am reusit sa creez un mediu prietenos si placut pentru pacient, vizita la dentist devenind deja o obisnuinta. In final, am obtinut si rezultatele de ordin medical si estetic dorite atat de pacient, cat si de mine.

 

Daca ne-am intalni din nou peste 5 ani, ce realizare recenta ai sarbatori?

Eu, impreuna cu echipa mea, voi sarbatori in cateva luni inaugurarea celei de-a doua clinici sub brandul Dental Experts Group, mai mare, cu dotari inovatoare, cu tehnici ultramoderne de tratament, iar peste 5 ani voi sarbatori (cu succes- zambeste) terminarea pregatirii in Psihoterapie pentru a putea oferi pacientilor din Romania o abordare complet noua in acest domeniu – stomatologia sub hipnoza, fara anestezie. Am intalnit numeroase cazuri in care anestezia este contraindicata, sau teama de doctor extrem de mare, astfel incat am cautat o solutie si pentru pacientii cu nevoi mai delicate in ceea ce priveste vizitele la dentist. De asemenea, consider ca o femeie de succes imbina perfect cariera si cu viata personala, peste 5 ani, sper ca voi sarbatori si intregirea familiei cu un bebe.

 

Numeste 3 persoane sau 3 lucruri care au contribuit cel mai mult la succesul tau.

Mama, care a fost un exemplu de femeie implinita, imbinand cu succes viata de familie cu o cariera a adus cea mai mare contributie si a fost cel mai mare sprijin in a-mi atinge telurile. A doua persoana este partenerul meu de viata si de afaceri, Dr. Mircea Dragne, impreuna cu care pun bazele unei vieti implinite din toate punctele de vedere. Noi suntem norocosi sa-l avem alaturi si pe Dr. Dumitrescu, cu care impartim atat zilele de munca cat si o frumoasa prietenie. Cel de-al treilea lucru, insa nu cel din urma, este pasiunea care ma motiveaza zi de zi pentru a deveni cea mai buna varianta a mea.

 

Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne dorim si este firesc sa intampinam dificultati. Cum depasesti obstacolele aparute?

Obstacolele fac parte din viata de zi cu zi, insa incerc sa privesc dincolo de ele, catre punctul in care vreau sa ajung. Ma concentrez pe solutie, nu pe problema si incerc, pe cat posibil, sa nu dau amploare problemelor mai mult de cat e cazul, indiferent de cat de grava pare situatia la prima vedere.

 

Ruxandra Ciltea2

 

 

Ce carte crezi ca ar trebui sa citeasca cei din echipa ta?

Nu avem gusturi comune in materie de carti, insa tocmai faptul ca suntem diferiti ne face o echipa buna. Cartea pe care eu,o recitesc oricand, cu placere, este „Pe aripile vantului'.

 

Daca te-ai intalni astazi cu o versiune mai tanara a ta, cea de la 18 ani, ce sfat i-ai da?

La 18 ani cu totii suntem visatori si nerabdatori sa schimbam lumea si asa eram si eu. Cu timpul mi-am dat seama ca e greu sa faci asta si ca lucrurile bune au nevoie de timp. Asa ca sfatul pe care mi l-as da mie, cea de 18 ani este sa am rabdare.

 

Exista ceva ce te inspira zi de zi ?

Munca din cabinet. Pentru ca fiecare pacient este diferit, are nevoi si asteptari diferite, fiecare zi este o noua provocare. Astfel, zilele mele nu seamana intre ele si insipiratia vine, de multe ori, din cele mai neasteptate momente.

 

Care este placerea ta vinovata dupa o zi cu activitate intensa?

O seara linistita de vizionat seriale cu Nutella mancata cu lingurita din borcan si cu Sara (catelusa mea) langa mine, desigur. (rade)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton