Antreprenoare de succes sub 30 de ani: Andreea Mărcuţă - Creative Director M.Marquise

 Florentina Liutic
.

Andreea Marcuta este directorul creativ din spatele M.Marquise, un brand ce se adreseaza femeii sofisticate, care isi doreste sa se simta ca o adevarata regalitate a secolului XXI.

 

Creatiile M.Marquise se remarca prin texturile fine si pretioase – matase, tul, dantela Chantilly, broderii aplicate manual, pene si perle – armonizandu-se perfect in nisa creatiilor timeless'.

 

marquise1

 

 

De ce ai ales acest domeniu?

Pasiunea pentru frumos si o viziune asupra feminitatii moderne pe care mi-am dorit sa o exprim fara bariere.

 

Care sunt principiile pe care incerci sa le urmezi in activitatea ta profesionala? 

Clientele sunt muzele mele, astfel ca satisfactia acestora imi ghideaza intreaga activitate, iar feedback-ul lor este esential pentru dezvoltarea durabila a business-ului meu.

Dezvoltare care nu ar fi realizabila nici fara aportul colegilor mei… Pretuiesc munca in echipa si contributia fiecarui om in parte asadar imi fac mereu timp pentru a le asculta atat parerile, cat si dorintele.

Nu in ultimul rand, este foarte important pentru mine ca mediul in care eu si echipa mea ne desfasuram activitatea zi de zi sa fie unul placut si pozitiv, in concordanta cu spiritul M.Marquise.

 

Povesteste-ne despre o amintire favorita din parcursul tau profesional de pana acum

Majoritatea clientelor noastre pasesc pentru prima oara in showroom-ul M.Marquise fiind neincrezatoare in ele insele, imaginandu-si defecte pe care, de cele mai multe ori, nu le au. Poate suna superficial – desi stiu ca femeile ma vor intelege! – dar uneori nu iti trebuie decat o rochie potrivita pentru a te privi cu alti ochi, pentru a invata sa te iubesti si pentru a-ti recapata increderea in tine. Iar faptul ca noi contribuim la acest moment este cu adevarat special pentru mine!

 

marquise2

 

Daca ne-am intalni din nou peste 5 ani, ce realizare recenta ai sarbatori?

Am inceput deja sa lucram pentru ca numele M.Marquise sa capete rezonanta internationala, asadar sper ca in 5 ani acest lucru sa se materializeze, iar rochiile create de mine sa fie apreciate si purtate de oameni pe care ii admir.

 

Numeste 3 persoane sau 3 lucruri care au contribuit cel mai mult la succesul tau.

Cu siguranta datorez foarte mult familiei mele care de mica mi-a insuflat ca, daca muncesc suficient de mult, pot sa obtin tot ce imi propun si iubitului meu care mi-a fost si imi este mereu alaturi, cu multa rabdare si intelegere, caci sunt o workaholica in toata puterea cuvantului.

Vanessa Dragan, brand manager M.Marquise, prietena cu care ma completez perfect atat pe plan personal cat si profesional, precum si fiecare membru in parte al echipei mele – chiar daca suna a cliseu, nimic nu ar fi posibil fara ei iar eu am grija sa nu uit acest lucru!

Si pentru ca asa cum probabil ti-ai dat deja seama pun pret in primul rand pe capitalul uman, ma voi numi si pe mine pentru ca stiu ce imi doresc si nu imi este frica sa muncesc, uneori chiar si pana la epuizare, pentru a ajunge acolo.

 

Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne dorim si este firesc sa intampinam dificultati. Cum depasesti obstacolele aparute? 

Ma consider o fire puternica si, din fericire, pana astaz am gasit de fiecare data resorturile interioare necesare pentru a depasi orice obstacol. Faptul ca imi place cu adevarat ceea ce fac ma ajuta sa gasesc cu usurinta solutii pentru a merge mai departe.

 

 Ce carte crezi ca ar trebui sa citeasca cei din echipa ta?

Datorita rapiditatii cu care domeniul modei evolueaza, voi alege o platforma online in locul unei carti. Este vorba despre www.businessoffashion.com, o revista digitala updatata constant cu informatii relevante pentru aceasta industrie si pe care colegii mei deja o urmaresc.

 

Daca te-ai intalni astazi cu o versiune mai tanara a ta,cea de la 18 ani, ce sfat i-ai da? 

Cu siguranta, mi-as spune cum sa invat de mai devreme sa imi temperez uneori firea vulcanica. Din fericire, tactul vine odata cu experienta.

 

Ce lucru nou ai invatat saptamana aceasta?

Fiecare saptamana vine cu provocarile sale, iar ceea ce mi se confirma de fiecare data este ca nu te poti pregati niciodata destul pentru necunoscut. Sunt adepta listelor, a brainstorming-urilor, a organizarii riguroase… Altfel nici nu s-ar putea!

 

Care este placerea ta vinovata dupa o zi cu activitate intensa? 

Un masaj nu mai scurt de doua ore, urmat de un pahar de vin rosé in barul privat de la Carol Parc Hotel.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton