Serul de față este extrem de eficient, fie că este hidratant, antirid, anti-age, pentru fermitate, luminozitate sau cu efect de albire, el se aplică pe ten conform unor reguli bine stabilite. Ce greșeli poți face când aplici serul preferat.
De ce să folosim un ser pentru față? Pentru că este mult mai concentrat și eficient decât o cremă, conține o mulțime de elemente care pur și simplu îți transformă tenul, iar particulele minuscule penetrează foarte bine epiderma.
Unele seruri se aplică numai noaptea, altele și dimineața și seara, sunt formulate pentru toate tipurile de ten ori specific, există de asemenea seruri speciale pentru zona de contur a ochilor și seruri pentru față.
Citește și:
4 greșeli capitale pentru piele când faci duș sau baie
SOS riduri și coșuri! 2 greșeli de îngrijire care îți distrug pielea
Poate primul lucru pe care ești tentată să-l faci e să nu mai aplici o cremă după ser. Lucru dezastruos mai ales dacă ai tenul uscat. Serul ajută crema și invers, ingredientele sunt potențate reciproc și lucrează pentru a-i oferi nutriție sau protecție anti-age pielii tale, în funcție de formulă.
Serul se aplică pe tenul perfect curat. Așa că fie că ai machiaj sau nu, întâi cureți fața cu lapte demachiant sau apă micelară, și abia apoi pui serul. După el vine crema, niciodată nu aplici crema prima, întrucât blochează absorbția serului.
Mare atenție la cantitatea utilizată! Mai mult nu înseamnă și mai bine! Prea mult produs înfundă porii și lasă un film uleios pe ten. Caz deloc fericit mai ales dacă vii peste cu cremă, primer, fond de ten și pudră. 3-4 picături sunt mai mult decât suficiente.
Ai terminat sticluța într-o lună sau două și gata, tenul tău nu mai are nevoie de ser? Așa se întâmplă și la sală? Te antrenezi zilnic două luni și pătrățelele rămân pe veci pe abdomen? Serul este un produs de îngrijire care se aplică timp îndelungat.
Foto: Hepta/PR