Ce fond de ten să folosești în sezonul rece

 Cristescu Catalina
.

Crezi că de-a lungul anului tipul tău de piele nu se modifică? Greșit! Uite ce schimbări pot apărea și ce fond de ten e indicat să folosești când vremea e rece. 

[gallery ids="2417277,2417278,2417280,2417281,2417288"]

Fondurile de ten sunt disponibile în 3 variante – lichid, cremă și pudră, potrivite pentru tenul uscat, normal, mixt, gras, cu imperfecțiuni ori varianta pentru toate tipurile de ten.

Dacă întrebi un beauty adviser din magazin sau citești ce scrie pe cutie sau pe tub sunt mici șansele să iei un fond de ten matifiant pentru tenul mixt sau gras când tu ai piele uscată.

Însă ține cont că nu este obligatoriu să folosești același tip de fond de ten pe tot parcursul anului, întrucât în funcție de anotimp pielea capătă anumite particularități, încât poate că este nevoie să-ți schimbi nu doar fondul de ten ci întreaga rutină de îngrijire, de la demachiant până la cremele de față.

În sezonul rece, datorită frigului, pielea are tendința să se usuce, încât tenul gras devine mixt, cel mixt normal, cel normal uscat, iar tenul uscat… și mai uscat decât era. Nici tenul acneic nu scapă de probleme, după expunerea la soare din timpul verii, o dată cu sosirea temperaturilor neprietenoase acneea poate erupe din nou.

Așadar e important să fii atentă la pielea ta, la schimbările pe care le observi și să-ți adaptezi rutina de îngrijire și machiaj la aceste schimbări.

Desigur, alegerea fondului de ten se face și în funcție de problemele cu care te confrunți la nivelul pielii. Dacă ai un ten curat un produs cu acoperire mică este cât se poate de util, dacă ai imperfecțiuni minore este suficient fondul de ten cu acoperire medie, pe când cel cu acoperire mare este alegerea potrivită în cazul în care ai de obicei coșuri, inflamații foarte vizibile etc

Și, nu pe ultimul loc, nu uita de SPF! Alege o cremă sau fond de ten cu factor de protecție solară, asta dacă vrei să arăți tânără cât mai mult timp. Da, soarele îmbătrânește pielea și când e ascuns în nori sau nu facem plajă.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton