2 remedii rapide pentru arsurile solare

Nu ai o cremă specială și te-ai săturat de clasicul iaurt. Iată două soluții alternative care te ajută să calmezi și să vindeci arsurile solare.

Nu vrei să pierzi nicio zi cu soare și faci tot posibilul să ai un bronz cât mai pronunțat. Pielea arămie e seducătoare, însă dacă exagerezi cu expunerea și nu folosești SPF… e foarte posibil să simți impactul arsurilor solare.

Piele roșie, care ustură, inflamată de nici hainele nu le mai suporți. Ce e de făcut? Amestecă într-o sticlă sau într-o oală 500 ml de oțet de mere și 500 de ml de apă fiartă și răcită sau apă filtrată.

Citește și:

Cearcăne, pungi? Prepară-ți o mască naturală pentru ochi

Trucuri de machiaj pentru brunete

Îmbibă cu soluția formată câteva comprese de tifon sau un tricou de casă, din bumbac, și tapotează delicat zonele afectate. Oțetul de mere este puternic antiinflamator și ajută pielea să se repare.

Dacă ai acasă o plantă de aloe vera taie una sau două frunze și colectează-le gelul. Îl poți aplica direct pe piele sau amestecat cu apă fiartă și răcită.

Soluția obținută e folosită ca o loțiune calmantă, ori transformată în cuburi de gheață cu efect răcoritor și reparator.

 

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton