Ultimii ani din viața actriței Aimee Iacobescu au fost un coșmar: "N-am nici bani de pâine, mor de foame!"

 Pirvu Cristina
.

Ultimii ani din viața lui Aimee Iacobescu au fost un coșmar. Actriţa s-a stins astăzi din viaţă, la vârsta de 71 de ani. Actriţa s-a plâns de-a lungul anilor că se luptă să supravieţuiască cu pensia pe care o avea. Boala a măcinat-o, iar acum a părăsit această lume!

Marii artişti ai României, Nicu Constantin, Gică Petrescu, Ştefan Mihăilescu Brăila, au murit săraci şi singuri. Au fost uitați de cei din breasla lor, dar și de publicul care odinioară îi adora. Aşa se pare că s-ar fi întâmplat şi cu Aimee Iacobescu care a trăit o adevărată dramă în ultimii ani. Actriţa se pângea că nici pâine nu avea cu ce să îşi cumpere, a fost nevoită chiar să îşi vândă din casă diferite obiecte.

 „Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite… Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire. (…) N-am nici bani de pâine, mor de foame! UNITER m-a jignit”, declara Aimee Iacobescu, cu lacrimi în ochi.

Mai mult decât atât, artista suferea de o boală cruntă, cancer. Aimee Iacobescu plătea lunar pentru tratamentul parțial compensat/gratuit peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia și indemnizația destinată actorilor. Singura ei speranță de a se descurca decent era indemnizația de merit viageră, în valoare netă de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER din urmpă cu ceva ani, precizează Libertatea.

Ce pensie avea actriţa Aimee Iacobescu

În anul 2015, ea a mărturiusit că a ajuns să-şi vândă obiectele de preţ din casă şi că, în multe zile, nu avea niciun leu, deoarece era nevoită să îşi dea toată pensia pe medicamente. În plus, ea avea grijă şi de mama ei, bolnavă şi paralizată.
Singura şansă de mai bine a actriţei o constituia o indemnizaţie de la UNITER, (Uniunea Teatrală din România), de 2.700 de lei, pentru care a făcut cerere de mai mulţi ani.

Aimee Iacobescu, în scandal cu Cezara Dafinescu

În anul 2016, Aimée Iacobescu susținea că a împrumutat-o pe 2.000 pe fosta sa colegă de scenă, Cezara Dafinescu. Aceasta neaga existența banilor și spune la rândul ei că Aimée Iacobescu și-a pierdut mințile. Pe atunci (în decembrie 2015 – n.r.) mi-era milă de spaima ei, căci era tulburată că lumea i-ar cere socoteala banilor. Şi când m-a rugat să o las să declare că mi-a împrumutat mie, i-am spus să zică ce vrea dacă asta o linişteşte. Nu mi-am închipuit că va proceda aşa. Greşeala mea că am crezut că e de bună-credinţă…', a spus Cezara Dafinescu pentru Ziarul Ring.

Foto: Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton