Îl așteaptă un sezon încărcat, fiind prins atât cu Vocea României, cât și cu pregătirile pentru concertul pe care îl susține luna aceasta la Sala Polivalentă. Deși nu s-ar zice, visează încă la vacanțe. Ne-a plimbat prin toată lumea în cinci minute, povestindu-ne despre cele mai frumoase locuri pe care le-a vizitat și ce oraș i-a rămas la suflet.
Ce cauți în acest sezon la concurenții de la „Vocea României? Pe ce criterii îi alegi?
Întotdeauna caut voci bune după criteriile subiective care mi-au format preferințele. Sunt produsul unor influențe muzicale care s-au manifestat în timp și cred că asta se reflectă în alegerile mele din toate sezoanele de până acum.
Tu cum atragi concurenții de partea ta și ce strategie vrei să aplici acum?
Nu m-am gândit niciodată la asta în termeni „strategici. Bănuiesc că sunt onest și pe alocuri simpatic. Câteodată, inventiv.
Ce le transmiți telespectatorilor referitor la noul sezon „Vocea României?
Cred că merită să se uite pentru noua chimie dintre antrenori. Va fi un show extrem de vesel și cred că „echipă e cuvântul potrivit. Dacă se vor distra cât ne-am distrat noi până acum, e bine. Că noi ne-am cam distrat.
Dintre piesele tale, care te definește?
Mă definesc toate piesele VAMA pentru că sunt autorul versurilor, prin urmare există o notă personală în fiecare dintre ele. Sigur că am cântece preferate: de pe ultimul disc, de exemplu, ar fi Summer Love, In the name of love și mai ales London feeling, unde cred că am scris cele mai bune versuri de pe discul nou – Better.
Unde îți place să mergi în vacanță? Ai vreo destinație preferată? De ce?
Eu cred că Mediterana e cea mai frumoasă parte a lumii. An de an, vara, ne place să schimbăm locurile. Viața e scurtă și nu prea merită să mergi de două ori în același loc.
Ce țară te-a impresionat cel mai mult dintre cele pe care le-ai vizitat până acum? De ce?
Sunt mai multe, dar de dată mai recentă este Portugalia. Oameni veseli, modești, excelenți vorbitori de engleză și cu chef de viață. Servicii bune.
Dar ce oraș? De ce?
Am două orașe la poli opuși: Lisabona și Stockholm. Nu știu, ajungi într-un oraș și e sentimentul ăla de bine, totul se potrivește cu așteptările tale sau le depășește. Sunt orașe în care simți istoria aia mică a destinelor individuale. Simți poveștile oamenilor și nu au nicio pretenție de metropolă, deși au destule lucruri care să le recomande. Însă orașul meu preferat e Havana. 🙂
Povestește-ne despre perioada în care ai debutat ca actor.
Au fost ani superbi, cu nopți nedormite și satisfacții mari. Încă din facultate am avut norocul să joc alături de profesioniști. Am început cu proiectul de teatru itinerant „Trupa pe butoaie în regia lui V.I. Frunză, cu care ne-am plimbat prin câteva orașe, apoi am jucat primul meu rol principal în spectacolul lui Alexandru Tocilescu – „Mireasa mută, de Ben Johnson.
Cum ai ajuns să compui muzică pentru spectacolele de teatru? Cine ți-a făcut prima propunere de acest gen?
Am compus muzica spectacolului „Chirița of Bârzoieni împreună cu Gelu Ionescu – colegul meu de la clape – la propunerea mamei mele, actrița și regizorul Iarina Demian.Mi-ar plăcea ca libretul nostru să fie adoptat și de alte teatre care vor dori să pună în scenă acest spectacol. Am fost foarte atașat de Mr. Charles, varianta englezească a lui Musiu Șarl, pe care l-am jucat. „Chirița a fost un spectacol modern, al cărui umor reiesea din romgleza Chiriței, o adaptare la momentul actual, când românii nu mai sunt atât de filofrancezi.
Ce vom auzi în curând de la tine, pe plan muzical?
Păi, un album nou în limba engleză lansat printr-un show la Sala Polivalentă pe 12 octombrie și alte două piese noi în română, sperăm, anul ăsta.
Interviu și foto PROTV