Pe Dana Săvuică toată lumea o știe ca fiind prima românca care a pozat într-o revistă pentru bărbați, însă puțini știu ce minuni poate face vedeta în bucătărie. Dana experimentează de fiecare dată tot felul de rețete și încearcă să păstreze un echilibru alimentar, așa că astăzi, la rețeta de miercuri, ne propune somon cu noodles thai în lapte de cocos.
Ingrediente:
- 300 gr file somon
- 400 gr lapte de cocos
- 10 gr ghimbir
- 10 gr coriandru
- 10 gr ardei iute
- 25 gr pastă Tom Kha
- 5 gr frunze lime
- 20 gr lemongrass
- 100 gr ceapă albă
- 100 gr ciuperci pleutorus
- 80 gr roșii cherry
- 100 gr noodles lați
- 50 gr morcovi
Porție pentru 2 persoane. Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
Pentru început noodles se fierb în apă cu sare circa 2 minute și se pun la scurs. Coriandrul și ghimbirul se taie mărunt. Ceapa și morcovul se taie julien (fâșii subțiri). Roșiile cherry se taie în jumătăți. Ciupercile se taie fâșii potrivite. Ardeiul iute rondele subțiri.
Somonul se așează într-o tavă unsă cu ulei, se asezonează cu sare, piper, puțin ghimbir, puțin coriandru, frunze de lime și ardei iute. Se introduce la cuptorul încins la 170 de grade timp de 10-12 minute.
Într-o tigaie se călesc ceapa, ghimbirul și lemongrassul circa 2-3 minute. Se adaugă pasta tom kha, ciupercile și laptele de cocos. Se fierb circa 2-3 minute. Se adaugă noodles fierți în prealabil, roșiile cherry, frunzele de lime și se mai fierb înca 1-2 minute.
Se ia de pe foc, se scot frunzele de lime și lemongrassul. Se pune sosul în farfurie alături de somon, se decorează cu fâșiile de morcov și coriandru și ardei iute după gust.
Mai multe rețete propuse de Dana Săvuică puteți găsi și pe blogul ei.
Foto: danasăvuică.ro, Facebook
Citește și:
Rețeta de miercuri: Anca Serea propune supă de roșii proaspete și busuioc