Regina Angliei câștigă sume fabuloase de pe urma cailor săi de curse

 Oana Pantazi
.

Nu este un secret pentru nimeni că monarha Elisabeta a II-a nu  nu este doar suverana Marii Britanii, ci și stăpâna absolută a pistelor de curse. Cei 30 de ani de experiență în domeniu își spun cuvântul, așa că Regina Angliei câștigă sume fabuloase de pe urma cailor săi de curse.

 

Suverana în vârstă de 91 de ani a Marii Britanii este în egală măsură și regina cailor de curse, aceasta călărind pentru prima data încă de la vârsta de 3 ani, iar în timp dezvoltând o adevărată pasiune pentru nobilele animale. Pasiunea aceasta i-a adus nu doar satisfacție sufletească, ci și materială, pentru că, de-a lungul anilor Regina a câștigat niște milioane bune de dolari, și asta deoarece este un competitor de temut – din 2.834 de curse, caii săi au câștigat 452!

Regina Elisabeta a II-a, al[turi de calul său Estimate, care a câștigat Royal Ascot God Cup, în 2013.

Regina Elisabeta a II-a, alături de calul său Estimate, care a câștigat Royal Ascot Gold Cup, în 2013.

Chiar dacă cifra în procente, 16%, pare una destul de modestă, convertită în dolari aceasta schimbă complet situația – de fapt, Regina Angliei câștigă sume fabuloase de pe urma cailor săi de curse. Conform site-ului MyRacing.com., de-a lungul timpului Regina a câștigat în total 9.372.441 $ de pe urma cailor săi de curse, cel mai mare scor anual al său fiind în 2016, când suma s-a ridicat la 775.325 $.' Jurnalistul sportiv Sean Trivass, care urmărește cursele Reginei, a declarat pentru USA Today că suverana Marii Britanii este un competitor relativ modest din punct de vedere al acestei discipline, chiar dacă în ultimii 5 ani a avut câștiguri substanțiale și că face asta doar din dragoste autentică pentru acest sport și pentru caii săi.

Royal Ascot - Elisabeta a II-a este primul monarh care a câștiga Golden Cup la această competiție.

Royal Ascot – Elisabeta a II-a este primul monarh care a câștiga Gold Cup la această competiție.

„Dragostea Reginei pentru cai nu poate fi pusă la îndoială – doar o dată trebuie să te uiți la fața ei când caii săi încep să alerge sau când se întrec cu ceilalți, și vei afla tot ceea ce trebuie să știi”, a mai spus jurnalistul sportiv. Nimic nu se compară însă cu bucuria Reginei din 2013, când calul său, Estimate, a câștigat cursa Gold Cup. Aceea a fost prima oară, în două secole de istorie a cursei, când a câștigat calul unui monarh. Anul următor, Regina Marii Britanii a primit premiul Federației Ecvestre Internaționale pentru dedicarea sa de o viață față de acest sport. Suntem convinși că cele 9 milioane de dolari câștigate contează mai puțin pentru Elisabeta a II-a…

Citește și: Emma Watson are un nou iubit. Este tot actor!

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton