Reacții emoționante după moartea lui Ilie Balaci. Nadia Comăneci, Gică Hagi și Cristi Chivu și-au exprimat regretul

 Pirvu Cristina
.

Ilie Balaci a murit duminică, la Craiova, la 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Mulți sportivi, campioni, academii spotive, au transmis mesaje emoționante după aflarea veștii cumplite. 

Legendarul Ilie Balaci, simbolul Craiovei Maxima, a murit duminică dimineaţa, în urma unui stop cardio-respirator. Acesta ajunsese la Craiova ca să vadă meciul cu FCSB. Sursele medicale spun că apelul la 112 a fost făcut la ora 9:40. Imediat, la locuința de familie a fostului fotbalist s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care l-a gasit pe Balaci în stop cardio-respirator.

Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin un echipaj SMURD, cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul.

Foarte mult persoane publice au reacționat după trecerea în neființă a fostului fotbalist: Nadia Comăneci, Gică Hagi, Cristi Chivu, Cristi Minculescu și multe cluburi sportive.

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă, a transmis un mesaj trist pe pagina sa de Facebook, după ce a aflat de moartea fulgerătoare a lui Ilie Balaci. „O mare legendă s-a stins din viaţă. Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului românesc! Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!„, a scris Nadia Comăneci.

Cristian Chivu, fostul căpitan al Științei în perioada în care „Minunea Blondă” antrena echipa, a ținut să aducă un omagiu. „Mi-ai oferit posibilitatea să joc pentru echipa mea de suflet și nu cred că ți-am mulțumit vreodată! Sper că atunci când îți vei revedea prietenul (pe tata), să o facă el pentru mine! Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, nea Ilie!!!”, a scris Chivu pe pagina de facebook.

Gică Hagi e marcat de moartea fostului mare jucător: „Ilie Balaci a fost un jucator elegant, un mijlocas complet si cu minge, si fara minge. Alergarea lui, modul in care se imbraca, cum se comporta pe gazon si in afara lui, totul il facea special. Era foarte frumos, un jucator complet, unul dintre cei mai mari din Romania. Ever! (…) Voia sa intre pe teren si sa fie cel mai bun, se citea in ochii lui bucuria de a juca fotbal. Mi-a placut cum statea tricoul pe el. A avut mereu o eleganta, dar si o personalitate deosebita. Pacat, unii muncim, ne zbatem, ne suparam, trebuie sa realizam ca intr-o secunda poti sa nu mai fii. Pleci asa de repede…”, a spus Hagi la Digi.

Și Cristi Minculescu a reacționat: 'Fratele meu… 🖤🖤🖤', a notat marele artist în dreptul unei imagini cu Ilie Balaci.

https://www.instagram.com/p/BpMijmzFeUh/?hl=ro&taken-by=cristiminculescu

Cine era Ilie Balaci

Ilie Balaci a fost considerat cel mai mare fotbalist român, alături de Nicole Dobrin și Gheorghe Hagi.

A evoluat pentru Universitatea Craiova în perioada 1973 – 1984, apoi a trecut pe la FC Olt Scornicești (1985 – 1986) și Dinamo (1986 – 1988). Pentru echipa națională a jucat în 65 de partide și a marcat de 8 ori.

Ilie Balaci a fost cel mai important produs al școlii de fotbal craiovene. Născut la Bistreț, județul Dolj, a debutat la Universitatea în august 1973 și a fost motorul echipei spre primul titlu de campioană. Este cel mai tânăr debutant la echipa națională, în perioada de glorie a acesteia, la 17 ani, 6 luni și 10 zile. Debutul lui Balaci sub tricolor s-a produs pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franța. A câștigat 3 titluri naționale și 4 cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universității. A fost desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 și 1982. În divizia A are 349 de prezențe și 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariții, în vreme ce la națională are 69 de selecții și 8 goluri.

Foto: Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton