Exclusiv - Prinţesa Marina Sturdza a murit. Mesajul emoționant transmis de Amalia Enache

 Pirvu Cristina
.

Prinţesa Marina Sturdza a murit la vârsta de 65 de ani, la New York, astăzi. Anunțul a fost făcut în mediul online de către jurnalista TVR Marilena Rotaru. Amalia Enache ne-a oferit o declarație emoționantă după moartea principesei. 

Prinţesa Marina Sturdza s-a născut la 1 apriilie 1952 în România, iar de la vârsta de 3 ani a trăit în exil. Aceasta a fost jurnalistă, vicepreşedinte al casei de modă Oscar de la Renta, director UNICEF, așadar a avut o activitate caritabilă deosebită.

Marina Sturdza a fugit din România, mai apoi a crescut în Canada şi a devenit jurnalistă. Peste ani a plecat la Geneva, unde a lucrat la UNICEF. În România s-a întors după 1990.

Prinţesa Marina Sturdza a venit ultima dată în România în luna aprilie, cu ocazia vizitei Prinţului Charles.

Amalia Enache a avut o relație apropiată cu prințesa Marina Sturdza, iar după moartea principesei, aceasta ne-a oferit o declarație în exclusivitate.

'După ce am născut-o pe Alma, Marina venea la noi acasă să ne viziteze atunci când şosea în ţară, din grijă faţă de programul nostru. Locuiesc într-o mansardă la care se ajunge pe o scară destul de îngustă şi întortocheată. Dacă spunea o anumită ora, maşina ajungea în faţă casei exact, dar exact la ora şi minutul respectiv. Era mereu de o elegantă desăvârşită, cu pantofi cu toc şi mă fascina apariţia ei în universul meu. Avea în mâini un buchet de flori albe pentru mine şi o jucărie pentru Alma. Nu cunosc pe cineva cu o voce şi o vorba mai frumoase. Puteam să vorbesc absolut orice cu ea şi aşa a fost şi la ultimele noastre întâlniri. Apropierea de ea m-a făcut mai bună, este omul care m-a împins spre zona caritabilă, primul om de la care eu chiar am învăţat filantropie. Este unul dintre oamenii cei mai importanţi în destinul meu, de la care am învăţat enorm.
Probabil că de câte ori voi deschide mailul voi speră încă să vină şi unul de la Marina care să înceapă ca de obicei ” Iubita mea, am să sosesc în Bucureşti şi am să te chem (aşa spunea ea în loc de am să te sun)” a declarat Amalia Enache pentru Viva!.

Prinţesa Marina Sturdza declara în trecut că nu era o răsfățată.

„Nu am fost deloc o prinţesă răsfăţată, am fost foarte sever crescută. În exil au existat perioade în care am fost foarte săraci. Un titlu înseamnă, întâi de toate, o disciplină. O obligaţie. Are un rost şi un scop simbolic. N-are sens să ai un titlu, dacă nu eşti la înălţimea lui.

Foto: Captură video, Viva!

Cristina Pîrvu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton