Principesa Margareta, mesaj emoţionant după moartea Regelui Mihai: "Am pierdut, ca voi toți, un părinte" - VIDEO

 Pirvu Cristina
.

Principesa Margareta este moștenitoarea tronului regal al României, în calitatea sa de primă fiică a Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai Romaniei. Ea a transmis un mesaj emoţionant după moartea tatălui său!

La câteva ore de la anunţarea decesului ultimului rege al României, Principesa Margareta, vizibil îndurerată, a transmis un mesaj pentru toţi românii.

Mesajul Principesei Margareta după moartea Regelui Mihai

„Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis Principesa Margareta.

Programul funeraliilor Regelui Mihai

Regele Mihai a murit la 96 de ani,  în ziua de marți, 5 decembrie 2017, la ora 13.00, la reședința sa din Elveția. Regele Mihai va fi adus în țară miercuri, 13 decembrie, și va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeș.

MIERCURI

Ora 11:00 – Avionul care transportă corpul neînsuflețit al monarhului va ateriza pe aeroportul Henri Coandă.

Orele 11:00 – 14:00 – Acesta va pleca spre Sinaia, unde va fi depuș la Castelul Peleș.

Orele 14:00 – 20:00 – Vor sosi Președintele Klaus Iohannis, membri ai Guvernului, ai Parlamentului, ai corpului diplomatic, și ai Academiei Române pentru a oferi ultimele omagii.

Ora 20:00 – Se va face întoarcere spre București, unde regele va fi depus la Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

JOI ȘI VINERI

Orele 8:00 – 20:00 – Palatul Regal va avea ușile deschise publicului care va dori să își aducă ultimele omagii.

SÂMBĂTĂ

Ora 11:00 – Sicriul va fi transportat spre Dealul Mitropoliei, unde va fi depus la Mitropolie.

Orele 12:00 – 14:00 – Va avea loc o slujbă specială.

Ora 14:00 – Se pleacă spre Curtea de Argeș, unde va avea loc înmormântarea.

Ora 19:30 – Are loc înmormântarea Regelui Mihai.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton