Primul SUPEREROU de culoare cu sânge albastru

Dacă fața acestui actor nu îți este încă familiară, îți va fi. Chiar în acest moment, „Pantera Neagră, primul film cu supereroi a cărui distribuție este aproape în întregime formată din afro-americani, doboară atât recorduri de box office, cât și percepții. Este un moment revoluționar nu doar pentru Hollywood, ci și pentru timidul Chadwick Boseman, care va trebui de acum încolo să înfrunte armate de… fani.

,,R„Royal attire requested (n.r. – ținută regală), acesta a fost dress code-ul pentru lansarea globală a filmului „Pantera Neagră, din Los Angeles. Între toate stelele care făceau parte din distribuție, reperai imediat pe covorul roșu protagonistul. Îmbrăcat într-un costum floral Emporio Armani, Chadwick Boseman părea cu adevărat regele unei țări africane puternice, precum fictiva Wakanda, al cărei conducător este personajul său. Mai observai că, deși în vârstă de 41 de ani, eroul nostru pare mult mai tânăr. Aproape de aceeași vârstă cu regizorul Ryan Coogler, care, la 31 de ani, este cel mai tânăr cineast căruia i s-a dat pe mână un film Marvel, cu un buget de 200 de milioane de dolari. Rezultatul după primul weekend al peliculei în cinema: a cincea cea mai de succes premieră din toate timpurile în istoria Hollywood (n.r. – sumă necalculată la inflație). Așadar, poate că figura lui Chadwick, care a jucat mai mult în filme biografice, nu îți este foarte cunoscută, dar acest lucru se va schimba curând. În presa internațională au apărut articole până și pe tema „cum să obții freza lui Chadwick Boseman.

Crescut în Carolina de Sud, cu o mamă soră medicală și un tată lucrător la o fabrică de textile, actorul nu s-a gândit nicio clipă că „va ajunge rege peste Wakanda, cea mai avansată țară de pe Pământ, intens tehnologizată, nealterată de ororile civilizației, autonomă. O națiune foarte vânată, din cauza rezervei de vibranium, cel mai puternic metal din lume, cu proprietăți incredibile. Din fericire, personajul lui Boseman, TChalla, nu e doar rege, ci și Pantera Neagră, supereroul despre care se spune că e cel mai agil și mai puternic dintre toți. Imediat ce a acceptat rolul – a fost prima și singura opțiune a regizorului – Chadwick i-a cerut tatălui său să facă un test ADN pentru a-și cunoaște rădăcinile, a început să meargă la sală circa cinci ore pe zi și a făcut două călătorii de recunoaștere în Africa de Sud. În plus, a fost „nevoit să petreacă mult timp pe platourile de filmare alături de Lupita Nyongo (34), iubita on&off din film, experiență după care ambii au căzut de acord că există o chimie între ei. Mai presus de scopul comercial, care iată că a depășit așteptările, „Pantera Neagră este recunoscut, alături de mișcări ca #metoo și #timesup, ca parte a unei revoluții de percepție la Hollywood. Blockbusterul este primul film cu distribuție și echipă formate aproape în întregime din afro-americani – inclusiv regizorul – și primul film Marvel al cărui supererou este de culoare. Idei pe care protagonistul le punctează și în interviul de mai jos.

Ce știai despre filmele Marvel, înainte să ajungi să fii direct implicat?

Sunt fan! Am văzut seria „Iron Man, „Captain America și „Avengers. Deci cunoșteam personajele acestui univers. OK, nu sunt neapărat genul care a crescut colecționând reviste de benzi desenate, dar am citit cam tot ce se poate despre Pantera Neagră.

Ce te-a atras în mod special la personajul tău?

Că e rege, supererou și mai e și foarte inteligent, pe deasupra. Nu știu, are un aer de James Bond. E interesant de văzut cum calibrează responsabilitățile de supererou și pe cele de rege. E multă umanitate în acest personaj, are probleme de om normal. Îți e clar din prima că e un caracter complex, nu doar un tip care se vântură de colo-colo într-un costum. Dacă te apuci să intri în pielea unui supererou, e de preferat să fie unul care chiar permite joc actoricesc și te ajută să evoluezi ca artist. În plus, nu te întâlnești în fiecare zi cu ocazia de a juca un supererou de culoare. E o piatră de hotar, mă bucur să fiu părtaș la un proiect care face istorie.

Ce trebuie să știm despre Pantera Neagră înainte să mergem la film?

Dacă îți amintești din „Captain America: Război Civil (2016), unde a fost personaj secundar, el tocmai își pierduse tatăl, pe regele din Wakanda. Ca prinț, încearcă să se obișnuiască cu noile atribuții. Practic, cât durează filmul, se străduiește să răzbune moartea tatălui. În „Pantera Neagră, deja s-a obișnuit cu ideea că tatăl nu mai e și că trebuie să își asume responsabilitățile unui rege. Misiune la nivelul căreia nu știe Chadwick Boseman dacă se poate ridica. E bine că a existat cursivitate între cele două filme, știi de unde să iei personajul, ai reperul.

Cum l-ai descrie pe Ryan Coogler ca regizor?

A fost foarte deschis și receptiv la noi idei de la bun început. Știe să asculte. A fost capabil să ia unele decizii importante încă de la începutul proiectului.

Cum te-ai descurcat la cascadorii?

A fost tare! Evident, cu multă muncă și transpirație. Dar m-a distrat să învăț stilul de mișcare al personajului. Ca la dans. Am vrut să mă asigur că ceea ce înseamnă Wakanda ca națiune militară se oglindește și în anumite mișcări și arte marțiale africane. Profesorii mei au fost foarte deschiși la această sugestie. Uneori, aveam impresia că ne antrenăm pentru o luptă adevărată.

Cu ce e „Pantera Neagră diferit de alți supereroi Marvel?

E un bun strateg, asta am observat încă de când citeam benzile desenate. Este lider al lumii, trăsătură pe care supereroii nu o au, în general. Nu doar că trebuie să aibă grijă de țara lui, dar e nevoie să ia în considerare și poziția națiunii sale în raport cu restul lumii, cu tot cu consecințele de rigoare. Ceilalți supereroi nu au parte de o astfel de provocare. Ce speri să spună oamenii când ies de la film? Sper să zică „wow!. „Wow! pentru jocul actorilor, pentru spectacol, pentru scenele de luptă, pentru tot! Desigur că ne dorim ca filmul să fie revoluționar, ca oamenii să accepte un alt tip de supererou, la o altă dimensiune. Până la urmă, totuși, esențial este ca omul, când iese de la cinema, să zică „wow!.

Filmul „Pantera neagră este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografe din 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos, în variantă subtitrată.

FOTO: KWAKU ALSTON, MARVEL STUDIOS

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton