Prima declaraţie a fostului Principe Nicolae, după ce a vrut să intre cu forţa să-l vadă pe Regele Mihai: "Nu voi intra în acest joc murdar"

 Pirvu Cristina
.

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a reacţionat în mediul online după ce a aflat că este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu. Acesta ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale pentru a-şi vedea bunicul pe patulş de suferinţă.

Fotul Principe Nicolae este profund îndurerat după acest episod.

„Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a mă împiedică să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intră în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile pentru că așa se cuvine și așa este creștinește”, a scris Nicolae pe Facebook.

După câteva momente, acesta a revenit cu o nouă postare.

„Vin că nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât! Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a mai scris Nicolae.

Mama lui Nicolae îl critică dur pe fiul său, susținând că bunicul său nu dorește să-l vadă.

„Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. (…) I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. (…) La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României. Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator.', a precizat Principesa Elena.

Incidentul a avut loc marţi în condiţiile în care, luni, Casa Regală a României a anunţat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia. De altfel, miercuri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale a anunţat că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia.

Se pare că au fost implicate şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Foto: Facebook

Cristina Pîrvu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton