Oscar 2014: Favoriţii galei din acest an [FOTO si VIDEO]

 Florentina Liutic
.

Ca în fiecare an, cinefilii din lumea întreagă încearcă să ghicească actorii şi filmele care vor fi recompensate cu mult râvnita statuetă. Iar cea de-a 86-a ediţie a Oscarurilor nu face excepţie, deşi lucrurile nu par foarte simple anul acesta.

 

Cate BlanchettCate Blanchett

 

„Este o epocă de aur pentru cinematografie. Anul acesta, destul de multe filme ne-au prezentat o viziune diferită, ne-au oferit diversitate. Temele celor nouă pelicule nominalizate sunt variate, lucru care face ca această gală să fie specială, a declarat Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei Americane de Film.

 

Pe baza premiilor câştigate până acum sau a cotelor înregistrate la casele de pariuri, marii câstigători ai acestui an ar trebui să fie următorii:

 

Cel mai bun film: 12 Years a Slave. Are 9 nominalizări la Oscar, cu una mai puţin decât Gravity' şi American Hustle' şi aduce pe marile ecrane povestea emoţionantă a unui bărbat de culoare care luptă pentru supravieţuire. Se crede că membrii Academiei Americane de Film nu vor rămâne impasibili la drama eroului interpretat de Chiwetel Ejiofor.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z02Ie8wKKRg[/youtube]

 

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey. A reuşit o prestaţie de excepţie în Dallas Buyers Club', pentru care a fost deja recompensat cu Globul de Aur, dar şi cu premiul acordat de SAG. Actorul care a slăbit 20 de kilograme pentru rolul din Dallas Buyers Club' are însă emoţii mari, pentru că şansele lui Leonardo DiCaprio cresc pe zi ce trece, acesta fiind ajutat de o campanie promoţională de amploare. În plus, mulţi consideră că Leo merită în sfârşit un Oscar pentru The Wolf of Wall Street', după ce a avut o primă nominalizare la Oscar la 19 ani.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U8utPuIFVnU[/youtube]

 

Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett, pentru Blue Jasmine', filmul regizat de Woody Allen. Toată lumea pare să fie de acord că actriţa australiană a făcut unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FER3C394aI8[/youtube]

 

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto. A jucat alături de Matthew McConaughey în Dallas Buyers Club'. Pentru rolul transsexualului bolnav de SIDA a suferit o transformare dramatică, slăbind enorm. Nu a fost în zadar, pentru că şi-a trecut în palmares zeci de premii şi are prima şansă la Oscar.

 

Cea mai buna actriţă în rol secundar; Lupita Nyongo, pentru rolul său din 12 Years a Slave'. Academia Americana de film are o slăbiciune pentru tinerele actriţe, iar Lupita joacă magistral în pelicula lui Steve McQueen.

 

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron pentru povestea din Gravity'. Conform caselor de pariuri, regizorul mexican are o cotă de 1,05 să câştige mult râvnita stauetă. Dacă aşa vor sta lucrurile pe 2 martie, Cuaron devine al patrulea regizor străin în ultimii 4 ani care se impune la această categorie, după Tom Hooper în 2011 (The Kings Speech), Michel Hazanavicius în 2012 (The Artist), Ang Lee în 2013 (The Life of Pi) şi dovadă că cineaştii străini au un cuvânt tot mai greu în Cetatea filmului.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OiTiKOy59o4[/youtube]

 

Foto: Hepta 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton