Lavinia Petrea e însărcinată. Prezentatoarea TV aşteaptă al treilea copil

 Pirvu Cristina
.

Lavinia Petrea e însărcinată. Se trezește în fiecare zi la ora 03.30, pentru a prezenta știrile dimineții, la PRO TV! Lavinia Petrea e o prezență extrem de discretă, însă a acceptat să dezvăluie toate secretele ei special pentru VIVA!: peste doar câteva luni, va deveni mămică pentru a treia oară!

Lavinia, publicul știe foarte puține lucruri despre tine. Cum a fost debutul în televiziune?

În mai se împlinesc 15 ani de când am pășit prima dată în PRO. Am venit în practică împreună cu un grup de studenți, am rămas patru în probe și am și fost angajați part-time, câteva luni mai târziu. Eu am început să lucrez ca reporter de eveniment pe tura de noapte, au fost situații în care, după o noapte de alergat pe teren și scris știri, am mers apoi direct la cursuri, dar toată lumea era a mea. Efortul acela m-a făcut mai puternică și încrezătoare în forțele mele.

Ți-ai dorit mereu să prezinți știri sau erai orientată către o altă zonă a jurnalismului?

În primii ani nu mă gândeam decât la cum să cresc, să fiu un reporter și un corespondent bun, să vorbesc liber în transmisiunile live, să fiu credibilă, să fur meserie de la colegii pe care îi admiram. Apoi, dorința de a ajunge la pupitru a venit firesc în dorința mea de a evolua și am început să mă pregătesc pentru asta, dar când s-a și întâmplat mi s-a părut incredibil. Iubesc ceea ce fac și nu pot să vă descriu în cuvinte bucuria cu care spun 'Bună dimineața!' telespectatorilor PRO TV. Și încerc să le transmit asta printr-un zâmbet la salut, fără legătură cu seriozitatea impusă de știrile pe care le prezentăm. Salutul este din toată inima pentru cei care se trezesc dimineața și sunt alături de noi, iar pentru asta le mulțumesc.

O întâmplare amuzantă de la ştiri

Acum chiar că mi se pare o întâmplare amuzantă, atunci însă a fost panică maximă. Cu câteva secunde înainte de a intra în video, mi s-a rupt fermoarul sacoului. De sus până jos! Ținuta a devenit brusc nepotrivită, indecentă, ca să nu intru în detalii… Regizorul de emisie a facut un cadru strâns-strans doar pe fața mea pe acel intro, iar într-un minut jumătate, cât a durat materialul înregistrat, m-am schimbat rapid.

Cum arată o zi din viaţa prezentatoarei TV

Culmea, zilele în care merg și la serviciu sunt cele mai lungi și mai productive. Trezitul acesta cu noaptea în cap, adică la 3.30, te bagă în priză. Am timp și de serviciu, și de casă, și de copii, și de gătit, și de un somn scurt de frumusețe. Nu sună rau, așa e?! Înainte să am programul acesta îmi ziceam mereu ce bine ar fi fost dacă ziua ar fi mai lungă cu câteva ore! Recunosc că am și eu, normal, și zile în care mă simt mai obosită și fără chef de nimic.

Vine al treilea copil

Al treilea copil este pe drum, sunt însărcinată în cinci luni. Suntem foarte fericiți și nerăbdători să fim așa cum ne-am dorit, o familie cu trei copii. Dumnezeu a fost bun cu noi. Eu mă simt bine deocamdată, deși această sarcină a venit destul de repede după cea cu Klara și sper ca totul să fie bine și să avem încă o fetiță sănătoasă.

Care este cel mai greu moment prin care ai trecut, până acum, ca mamă?

Au fost momente în care am trecut prin emoții și griji legate de sănătatea lor, așa cum trăiește fiecare părinte, chiar și când copilul are o răceală. Cel mai greu cred că rămâne debutul sarcinii cu Klara, când mai mulți medicii mi-au spus în decurs de zece zile că sarcina e oprită din evoluție. Am trecut prin atâtea stări și când îmi pierdusem orice speranță, s-a întâmplat minunea! Klara era acolo și iată acum are un an și patru luni. E sănătoasă, frumoasă și ne umple viața alături de fratele ei, Mathias.

Una dintre pasiunile tale este sportul. Cum ai reușit să te menții în formă în timpul sarcinilor?

Cred că ține foarte mult de gene. De metabolismul fiecărei femei și de impactul pe care îl are acea sarcină asupra organismului. La finalul celor două sarcini cred că am fost o gravidă normală, să zic așa. Am luat 15 kilograme. Norocul meu a fost că m-am refăcut repede, după. Nu am făcut excese în alimentație, gătesc destul de sănătos, rar mănânc prăjituri, eventual gust din desertul soțului. Și cred că se pune și faptul că nu mă feresc să car în brate și câte doi copii în același timp.

Puțini oameni îl cunosc pe soțul tău. De cât timp sunteți împreună, cum v-ați cunoscut?

Soțul meu este cunoscut prin munca și proiectele lui, acolo unde trebuie, și sunt foarte mândră de el. Nu l-am ascuns și nu îl țin ascuns. Ne-am cunoscut în cadrul unei întâlniri informale la Parchetul General. A fost dragoste la prima vedere, dar abia peste câteva luni din acel moment am vorbit din nou, iar revederea a fost și mai târziu. Chiar cred că atunci când doi oameni trebuie să fie împreună acest lucru se va întâmpla. Suntem împreună de aproape cinci ani, trăiți cu intensitate.

Care sunt calitățile pe care le apreciezi cel mai mult la soțul tău?

E bun, calm și cald, mă ajuta foarte mult și este foarte implicat. Atunci când e cazul, îi schimbă pe copii, îi culcă, le dă să mănânce și face asta cu atâta ușurință și firesc. Întotdeauna le facem baie împreună și îi pregătim de culcare. Și mi se pare fantastic faptul că poate să facă toate acestea fără să își piardă vreun pic din masculinitatea și farmecul cu care m-a cucerit.

Mai aveți timp să petreceți momente în doi? Cine vă ajută cu copiii, cum vă organizați?

Suntem foarte norocoși că nu suntem singuri în aventura aceasta cu … trei copii cât de curând. Familiile noastre ne sunt aproape și ne ajută foarte mult. De regulă, o noapte la două săptămâni, în weekend, cei mici merg la bunici. Așa că încă ne mai bucurăm și de seri în doi și dimineți prelungite în care ne place foarte mult să ieșim într-un loc draguț pentru brunch. De curând am fost plecați pentru prima dată mai multe zile, fără copii, într-o vacanță exotică.

Lavinia, spune-ne câteva lucruri despre tine pe care spectatorii tăi nu le știu

Sunt foarte apropiată de sora mea care are și ea doi copii, născuți fiecare în același an cu ai mei, la diferanță foarte mică. Am și o mamă minunată, fresh, frumoasă, cu o energie de invidiat pe care tata încă o iubește și îi duce flori după 37 de ani de căsnicie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton