Kim Basinger - Sex-simbol la 64 de ani

 Pirvu Cristina
.

A luat un Oscar şi a jucat în zeci de filme de succes, dar rolul din filmul „9 săptămâni şi jumătate, cel care a consacrat-o, s-a lipit de numele ei ca marca de scrisoare. Iată că, 30 de ani mai târziu, Kim Basinger performează din nou, în cel mai hot film al momentului!

A jucat în „Îngerii lui Charlie, în „Batman, a fost una dintre cele mai sexy „Bond girls şi a luat un Oscar binemeritat pentru rolul din „L.A. Confidential, însă niciun personaj nu i s-a potrivit mai bine ca Elizabeth, femeia  sofisticată, inteligentă şi cu deplin control asupra vieţii ei, personajul din „9 săptămâni şi jumătate, care se aruncă într-o relaţie plină de senzualitate ce în scurt timp se transformă într-un coşmar plin de dominaţie şi fantezie dusă la extrem. Atât Kim, cât şi partenerul ei din film, Mickey Rourke, au fost profund marcaţi de aceste roluri, statutul de sex simboluri în care i-a transformat pelicula peste noapte creându-le şi multe dezavantaje. Poate nu întâmplător, în timp,  în căutarea unei tinereţi iluzorii, ambii au fost aproape desfiguraţi de operaţiile estetice… Cu toate acestea, la 30 de ani distanţă de cel mai hot rol al său, Kim Basinger joacă un rol surprinzător.

Fifty shades of… Kim

Hollywood-ul este un business necruţător şi foarte crud cu celebrităţile. Mai ales cu sex-simbolurile. După succesul răsunător din 1986, Kim nu şi-a mai găsit un rol pe măsură, aşa că, prin 1995, a încetat să joace. Norocul ei s-a numit Curtis Hanson, regizorul „L.A. Confidential, care i-a oferit un rol de… prostituată, pentru că, vrând-nevrând, actriţa era asociată ideii de sexualitate. Statutul de femeie fatală aproape i-a distrus cariera, dar iată că tot el i-a revitalizat-o. Apoi, în mod neaşteptat, la o vârstă la care alte actriţe mai primesc doar roluri de bunicuţe, Kim a jucat din nou un rol de femeie fatală! La 62 de ani, actriţa a fost inclusă în distribuţia celui de-al doilea film din seria „Fifty Shades, ea dându-le replica mult mai tinerilor Dakota Johnson (28 de ani) şi Jamie Dornan (35). „Fifty Shades Darker a promis să fie mai spectaculos ca primul film al seriei, iar sex-simbolul anilor ‘80 a avut o contribuţie importantă la succesul filmului, în rolul fostei iubite şi partenere de afaceri a lui Christian Grey. Dacă, la început, Kim s-a declarat dezgustată la gândul că va trebui să joace rolul unei „dominatrix într-un film aflat la graniţa cu pornografia, se pare  că, la insistenţele ficei sale, Ireland Baldwin, în cele din urmă a acceptat rolul. Şi a arătat senzaţional. După ce vezi filmul, e greu să spui că actriţa este o femeie sexagenară, poate mai degrabă… „sexuagenară. Kim a fost atât de convingătoare, încât acum, la 64 de ani, joacă şi în cea de a treia parte a seriei, deci nu greşim deloc dacă spunem că nu şi-a pierdut sex-appeal-ul.

Totul pentru Ireland

E adevărat, există şi excepţii de la regulă, dar Kim, ca orice femeie independentă, sexy şi pasionată de carieră, nu prea a avut noroc în dragoste. Actriţa a fost căsătorită de două ori, cu doi colegi de breaslă, însă mariajele sale nu au rezistat… De Ron Sneyder-Britton a divorţat după 9 ani, în timp ce mariajul cu Alec Baldwin a durat 12 ani, cei doi având împreună o fiică. S-a speculat că printre iubiţii actriţei s-au numărat Prince, Eminem şi Richard Gere, numele celui din urmă apărând şi în cartea autobiografică a primului soţ al actriţei. Cu siguranţă însă, bărbatul vieţii sale a fost Alec Baldwin, pe care Kim l-a cunoscut în anul 1990, pe platoul filmului „The Marrying Man, trei ani mai târziu cei doi spunând DA în faţa ofiţerului stării civile. Au fost, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood, însă în 2001 actriţa a înaintat divorţ, iar povestea lor de dragoste ca-n filme s-a transformat într-unul dintre cele mai urâte şi scandaloase procese de la Hollywood, din cauza luptei pentru custodia fiicei lor, Ireland. În plus, cei doi actori nu semnaseră un contract prenupţial, iar asta încurcat lucrurile şi mai mult. Kim spunea într-un interviu că, la un moment dat, a avut de ales între filmele „The Marrying Man şi „Sleeping With the Ennemy („În pat cu duşmanul) şi că l-a refuzat pe cel din urmă, însă, în mod paradoxal, a ajuns tot în pat cu duşmanul… După un proces care a durat enorm şi a costat 3 milioane de dolari, în cele din urmă, cei doi foşti soţi au primit custodia comună. Pentru Ireland şi mama ei, această perioadă a fost copleşitoare, mai ales că Baldwin a acuzat-o permanent pe Kim că l-a îndepărtat de fiica lui, însă actriţa s-a luptat ca o leoaică pentru copilul ei. Acum, Ireland (22 de ani), care a împrumutat din frumuseţea ambilor părinţi, este o tânără superbă, de 1,88 m, care a devenit un model apreciat pe plan internaţional şi cochetează cu actoria. Părinţii ei au îngropat în sfârşit securea războiului… Atât de adânc, încât Alec, care are acum o familie nouă şi alţi trei copii, a spus despre fosta sa soţie că este „una dintre cele mai frumoase femei care au trăit vreodată… Cât despre Kim, aceasta abia la 10 ani de la divorţul de Alec Baldwin, timp în care şi-a ţinut viaţa amoroasă departe de ochii curioşilor, s-a afişat pentru prima oară în public cu noul bărbat din viaţa sa – hairstylist-ul ei, Mitch Stone, mai tânăr ca ea cu 10 ani.

Atunci şi acum…

La 26 de ani de la filmul care i-a făcut celebri, iată că Mickey Rourke şi Kim Basinger s-au întâlnit din nou pe marele ecran, de data aceasta nu într-o dramă erotică, ci într-un thriller politic, „Black November. Cei care i-au văzut în filmul „Nouă săptămâni şi jumătate cu greu au putut asocia chipurile celor doi actori cu cele de atunci, pentru că atât Kim, cât şi Mickey au avut în comun „pasiunea pentru operaţiile estetice. Actorul, după câteva alegeri neinspirate, în 1991 a revenit la cariera de pugilist, la care renunţase în 1976. După cinci ani de boxat, a ieşit din afacerea asta desfigurat, dar şi mai desfigurat a fost de operaţiile estetice la care a apelat ulterior, acum, la 65 de ani Rourke fiind epava greu de recunoscut  a bărbatului sexy de altădată.
La rândul ei, Kim a fost acuzată că s-a molipsit de la fostul ei partener de film, apelând la facelifting şi blefaroplastie, şi că injecţiile cu botox, de care a abuzat, i-au „îngheţat faţa. Într-adevăr, nu e uşor, când ai fost un sex-simbol, să accepţi faptul că ai îmbătrânit, cu atât mai mult cu cât lumea se aşteaptă să rămâi mereu ca la 20 de ani… În cele din urmă însă (mai mult ca sigur, tot cu ajutorul chirurgului estetician), Kim a găsit formula tinereţii fără bătrâneţe, iar în „Fifty Shades Freed arată absolut fabulos, la 64 de ani!

Ireland si Alec BaldwinIreland si Alec Baldwin

 

 

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton