Kevin Spacey - De la Oscar la inamicul numărul 1 al Americii

 Pirvu Cristina
.

Are două premii Oscar şi o carieră prodigioasă, însă, în ultimul timp, toate acestea par să nu mai conteze după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărţuire sexuală şi a recunoscut că este gay. Actorul s-a transformat, peste noapte, din star de cinema în abuzator pedofil şi e pe cale să fie rejectat din Cetatea Filmului direct în gura hâdă a uitării…

Ziua în care la Hollywood s-a declanşat „avalanşa Harvey Weinstein avea să-i fie fatidică actorului Kevin Spacey, devenit victimă colaterală a celui mai mare scandal sexual de peste Ocean din ultimele decenii. Motivate sau nu, nenumărate vedete au povestit agresiunile la care au fost supuse de-a lungul timpului de factori decidenţi din Cetatea Filmului, în principal pentru a obţine roluri. Printre pre-supusele victime s-a aflat şi Anthony Rapp, un actor care l-a acuzat pe Kevin Spacey de agresiune sexuală, iar factorul agravant a fost faptul că, la vremea aceea, avea doar 14 ani!

ACTORUL SINGURATIC

Pe Kevin Spacey îl urăşti sau îl iubeşti, nu există cale de mijloc!Unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, premiat cu două Oscaruri, el nu s-a ferit de rolurile negative, care i s-au potrivit mănuşă. Iar acum, faima de „bad guy îl precede şi în viaţa personală, transformându-l în inamicul public numărul 1 al Americii. Faptul că nu a vorbit niciodată despre viaţa lui sentimentală a alimentat, de-a lungul vremii, zvonurile despre sexualitatea sa, deşi au existat câteva femei în viaţa lui. Primul nume cunoscut este cel al lui April Winchell, care i-a fost iubită după ce a terminat liceul, în 1976. Apoi, s-a iubit cu scenarista Dianne Dreyer, cu care se pare că ar fi avut o relaţie din 1992 până în 2000. Pe urmă, s-a zvonit că ar fi avut o relaţie cu Helen Hunt, care i-a fost colegă de platou în „Pay It Forward. Aproape 14 ani nu s-a mai ştiut nimic despre viaţa amoroasă a lui Spacey, în 2014 zvonindu-se că are o relaţie cu actriţa Jennifer Jason Leigh, poveste rămasă însă la nivel de bârfă. În condiţiile în care nu s-a însurat niciodată şi nu a avut copii, viaţa lui sentimentală fiind, practic, o enigmă, momentul în care a fost acuzat de agresiune sexuală a fost şi cel în care s-a deschis cutia Pandorei.

„ÎI DATOREZ SCUZE SINCERE…

Încurajat de valul de mărturii privind abuzurile de la Hollywood, actorul Anthony Rapp (46 de ani) a făcut o confesiune tulburătoare, acuzându-l pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală, pe vremea când el avea doar 14 ani, iar actorul, 26. Rapp nu a dezvăluit până acum în mass-media experienţa lui cu Spacey, însă apropiaţii lui erau la curent cu trauma prin care acesta trecuse în adolescenţă. Rapp şi Spacey au jucat împreună într-un spectacol pe Broadway şi se pare că totul s-ar fi întâmplat după o petrecere dată de Spacey, bănuiala lui Anthony fiind că partenerul său de scenă era beat… „Stătea în pragul uşii, legănându-se într-un mod ciudat. Impresia mea, când a intrat în cameră, e că era beat. M-a luat pe sus ca un mire care îşi trece mireasa peste prag, dar, iniţial, nu m-am agitat, pentru că nu mi-era clar ce se întâmpla. Iar apoi s-a întins peste mine. Rapp a povestit că, în cele din urmă, s-a dezmeticit şi s-a zbătut pentru a scăpa de Spacey. Surpriza s-a produs în momentul în care Spacey nu a infirmat acuzaţiile şi, mai mult, a făcut o mărturisire neaşteptată pe Twitter: „Am mult respect şi admiraţie faţă de Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât îngrozit să aflu povestea lui. Sincer vă spun, nu-mi amintesc întâmplarea, au trecut mai bine de 30 de ani de atunci. Dar dacă m-am comportat aşa cum spune, îi datorez scuze sincere pentru ceea ce consider că a fost un comportament nepotrivit de beţiv şi îmi pare rău pentru sentimentele care declară că l-au însoţit atâţia ani. Chestia asta mă încurajează să spun şi alte lucruri despre viaţa mea. Ştiu că circulă multe poveşti despre mine şi că cele mai multe au fost alimentate de faptul că ţin atât de mult la intimitatea mea. Fiind cel mai în măsură să vorbesc despre asta, mărturisesc că am avut relaţii romantice atât cu bărbaţi, cât şi cu femei, iar acum am ales să trăiesc ca un bărbat gay. Vreau să fac faţă acestui lucru cu deschidere şi onestitate, iar asta începe cu examinarea propriului meu comportament.

PRINCIPIUL PIESELOR DE DOMINO

Declaraţia lui Kevin Spacey a şocat pe toată lumea, dar printre cei mai deranjaţi de poveste au fost membrii LGBT, care au declarat că ei nu acceptă ca un violator pedofil să se ascundă sub umbrela comunităţii. Apoi, unul dintre cele mai apreciate seriale, „House Of Cards, din distribuţia căruia făcea parte actorul, a fost sistat de Netflix pe termen nedeterminat. La scurt timp, opt dintre membrii echipei de filmare l-au acuzat pe actor de hărţuire sexuală, spunând că Spacey i-a pipăit, iar un asistent de producţie susţine că acesta i-a băgat mâna în pantaloni, în timp ce îl conducea spre platou… Între timp, au mai apărut trei acuzaţii din partea unor bărbaţi. Printre ei, un minor de 16 ani căruia Spacey i-ar fi dat de băut, după care a vrut să-l violeze, un jurnalist căruia actorul i-ar fi atins de mai multe ori organul genital într-un club din Londra, un consilier militar pentru filmul „Outbreak căruia i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu el, actorul mexican Roberto Cavazos şi regizorul american Tony Montana numărându-se, de asemenea, printre victimele sale. După ce a fost concediat din distribuţia „House of Cards, compania CAA, care îl reprezenta, a încheiat colaborarea cu el, iar International TV Academy a anunţat că îi retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders. Recent, a mai primit o lovitură – Poliţia britanică a început anchetarea sa în urma denunţului unui tânăr care acum 10 ani, pe când Spacey era director al teatrului Old Vic, din Londra, l-ar fi rugat pe actor să-l ajute în carieră, iar acesta l-a invitat la el acasă şi, după ce i-a dat să fumeze marijuana, a întreţinut relaţii sexuale orale cu el, tânărul fiind inconştient…

CASA ORORILOR

În urma acuzaţiilor ce i-au fost aduse, Spacey a declarat, prin intermediul PR-ului său, că va solicita o evaluare şi  tratament psihiatric. Recunoaşterea vinei este un prim pas spre calea cea bună, dar drumul va fi foarte lung, cu atât mai mult cu cât totul a pornit în copilăria actorului, care până recent a ţinut ascunsă o traumă incredibilă. Trecutul halucinant al lui Spacey a ieşit la lumină în momentul în care fratele său, Randall Fowler (62 de ani), tulburat de acuzele aduse fratelui său, s-a decis să povestească totul despre familia lor. După spusele sale, el, fratele său mai mic, Kevin, şi sora lor, Julia, au trăit într-o casă a ororilor. Tatăl lor, Thomas Geoffrey Fowler, pe care ei îl porecliseră „Creatura, era un monstru nazist, pervers şi sadic – îşi lăsase până şi mustaţă ca a lui Hitler –, care îl bătea şi îl viola în mod regulat pe Randall, încă de la vârsta de 12 ani, în timp ce mama lor era la curent cu aceste abuzuri!„Era atât întuneric în casa noastră… Era absolut mizerabil. Kevin a încercat să evite ceea ce se întâmpla, a declarat acesta pentru „Daily Mail. Din păcate, după cum s-a văzut, Kevin Spacey nu a reuşit să uite şi, după ani, fantomele copilăriei au ieşit din întuneric şi au început să-l bântuie. În timp, s-a transformat într-un prădător sexual. Exact ca tatăl lui.

Anthony RappAnthony Rapp

Foto: Hepta, Northfoto

Oana Enache 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton