INTERVIU Roxana Iliescu: "Vreau sa experimentez fiorii actoriei profesioniste"

 Adina Rosetti
.

Din 4 octombrie, odată cu premiera în cinematografele din România a animaţiei Justin şi cavalerii', Roxana Iliescu debutează pe marile ecrane în interpretarea frumoasei şi carismaticei Regine a unui regat măreţ. Iata ce povesteste Roxana despre aceasta experienta.

 Roxana Iliescu

 

Roxana, putem spune ca debutezi pe marile ecrane! Spune-ne te rog cum ai primit propunerea de a o interpreta pe Regina in varianta romaneasca..

Am primit cu multa bucurie si, recunosc, ceva uimire, propunerea celor de la Media Pro de a dubla vocea Reginei din Justin', pentru ca acesta era un vis de-al meu de foarte multi ani. A fost unul dintre motivele pentru care m-am inscris la cursurile de actorie Ivana Chubbuck Mandragora Movies. Asteptam insa sa termin si modului II, pentru a ma inscrie la agentiile de casting. Dar ei mi-au luat-o inainte.

Tin minte ca eram la Einhoven la Campionatele Europene de Inot Masters cand m-a sunat Georgiana Oprea de la Media Pro si m-a intrebat daca nu vreau sa fiu Regina! I-am raspuns ca mereu mi-am dorit sa fiu Printesa, dar avand in vedere faptul ca am deja doua Printese acasa, ok, fie, imi accept rolul de Regina. Abia apoi mi-a spus despre ce e vorba si topaiam pe acolo de bucurie…

 

J3_Gran_Queen_castle

Cum a fost intreaga experienta a realizarii dublajului, cum ai lucrat si cat de greu (sau usor) ti-a fost sa te transpui in acest rol?

Ei, aici e aici… Am crezut, avand in vedere experienta mea in televiziune, ca va fi floare la ureche sa pun voce. Nu a fost chiar asa, dublajul e mult mai dificil decat o interpretare oarecare sau un voice over. Trebuie sa incepi fraza cand deschide personajul gura si sa o termini cand inchide, desi nu intotdeauna lungimea frazei in romana e identica cu cea in engleza. Apoi, orice litera nepronuntata perfect se aude ingrozitor. Pana la urma, tot raul inspre bine, m-am reapucat de dictie cu inegalabila doamna Carstea, am ras cu pofta de propriile mele mici gafe, am cunoscut oameni minunati si pasionati de ceea ce fac!

 

Cabral îl dublează pe Antonio Banderas în animaţia „Justin şi cavalerii 3D

 
Ai mai accepta si alta propunere de a cocheta' cu industria desenului animat?

Clar, abia astept urmatoarea experienta de acest gen si nu numai! Chiar vreau sa experimentez fiorii actoriei profesioniste, cu relaxarea, entuziasmul si bagajul de emotii pe care viata mea de pana acum mi le-a oferit din plin.

 

Vezi trailerul animatiei Justin şi cavalerii':

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c9R9x9RfyGE[/youtube]

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton