Ilinca Vandici, la "Bravo, ai stil!". Cât e inspirație și cât transpirație în celebra emisiune TV

 Oana Pantazi
.

Ilinca Vandici, la „Bravo, ai stil!”, este sexy și carismatică. Prezentatoarea ar putea concura oricând cu succes la emisiunea a cărei gazdă este. Ce înseamnă pentru Ilinca munca în televiziune, ce se află, de fapt, în spatele acestei profesii „glam”, cât e inspirație și cât… transpirație în culisele unei emisiuni de televiziune și mai ales care sunt satisfacțiile ne-a povestit chiar ea într-un interviu exclusiv.

Ilinca Vandici, una dintre cele mai carismatice prezențe din televiziune

Ilinca Vandici, una dintre cele mai carismatice prezențe din televiziune

Ilinca, la 31 de ani ai deja 13 ani de experiență în televiziune. Povestește-ne o întâmplare care te-a marcat, de la începuturile carierei tale…

La începuturile mele în televiziune, pe vremea când prezentam rubrica meteo la un post TV, a existat un moment pe care mi-l amintesc și mă amuz și în ziua de astăzi. Cred că eram acolo de maximum două luni de zile, după primul meu contact cu televiziunea. Eram colegă cu Livia Dilă, prezentatoarea Știrilor, o femeie excepțională, pe care o admir și o privesc cu căldură, pentru că îmi plac calitățile ei, care o definesc ca om. Mi-a propus într-o zi să mergem împreună la un eveniment monden, primul din viața mea la care am luat parte. Nu eram foarte cunoscută în acel moment, așa că m-am pregătit pentru acesta, fiind foarte încântată de invitație. Odată ajunse la eveniment, am făcut poză la panou împreună, iar la un moment dat domnii fotografi, pe care îi apreciez și le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru mine de-a lungul timpului, mi-au spus: Domnișoară, vă rog, dați-vă la o parte! Vrem poză cu Lidia!'. Acela a fost momentul când mi-am propus să reușesc să ajung atât de celebră, încât fotografii să mă recunoască la evenimente. Iată că astăzi am reușit și mai mult decât atât, pentru că, datorită show-ului Bravo, ai stil!', un fenomen la nivel național și internațional, am reușit să devin cunoscută.

Ilinca Vandici, la „Bravo, ai stil!”, emisiunea care a propulsat-o în topul popularității

Ai fost aleasă cea mai sexy, dar și cea mai populară vedetă TV. Ce ți-ai dori să urmeze? Care ar fi apogeul, pentru tine?

Mi-aș dori, dacă s-ar putea, să se inventeze o categorie care să premieze femeile care îmbină cu succes cariera aleasă cu cea de mamă. Cred că m-aș încadra perfect aici și mi-aș dori foarte tare să primesc un astfel de premiu. Viața mea așa se va desfășura: între familie și profesie. Este foarte dificil acest lucru și am aplaudat cu toată dragostea tot ceea ce fac femeile care reușesc să îmbine cele două preocupări atât de importante. Chiar dacă orele de somn nu mai sunt aceleași ca altădată, întotdeauna am reușit să fac față cu brio oricărei provocări profesionale. Pe de altă parte, oricât de multe ore aș petrece la filmări, atunci când ajung acasă, la familie, sunt fresh, cu zâmbetul pe buze, cu energia la maximum.

Cât de mult te-a ajutat în meseria asta faptul că ești o femeie frumoasă? (Inteligentă știm că ești în egală măsură, așadar rezumă-te strict la întrebare!) 

Nu vreau să fiu ipocrită, trebuie să recunosc  că m-a ajutat foarte mult. Sunt și studii la nivel internațional care demonstrează că oamenii cu o carismă aparte își găsesc mult mai repede de muncă și se integrează mult mai repede într-un colectiv. Drept urmare, profesia mea presupune să am grijă de mine, să întrețin această frumusețe, asta m-a ajutat extrem de mult. Este nativ acest lucru, dar eu am și construit-o în timp și am avut grijă să o păstrez și să o îmbogățesc prin ceea ce simt, ceea ce învăț, ceea ce transmit. Trebuie să mă prezint publicului exact așa cum sunt. Pentru mine, totul a fost pe o pantă ascendentă. Și multe dintre comentariile primite pe rețelele sociale sunt legate de frumusețe, sunt complimente din partea fanilor mei. Îmi este clar că oamenii iubesc frumosul, iar eu chiar le mulțumesc lui Dumnezeu și părinților mei pentru că mă pot bucura de acest lucru. Sunt încântată și mândră că pot face ceva cu această frumusețe, nu sunt doar un „ambalaj' frumos.

Rolul de prezentatoare la Bravo, ai stil!' ți se potrivește ca o mănușă. În fiecare zi, spectatorii privesc o Ilincă spirituală, elegantă, sexy și veselă. Câtă muncă este în spatele succesului, ce nu se vede la televizor?

Munca este foarte multă, dar eu nu sunt genul de om care și-a construit peste noapte o carieră și s-a bucurat de un succes uriaș, dar trecător. Am muncit foarte mult de când am luat contact cu televiziunea, m-am dedicat carierei și dau dovadă de profesionalism, indiferent de ce se întâmplă în viața mea. Atunci când am pășit într-un platou TV, am lăsat toate problemele la ușă. Lumea televiziunii este făcută să anime, să amuze, să facă telespectatorul să aibă o stare de bine. Ăsta este divertismentul. De multe ori am spus că noi, prezentatorii TV, suntem binecuvântați cu o meserie frumoasă. Consider că sunt făcută pentru acest lucru și nu m-aș vedea făcând altceva. Cred că ar trebui să mă mai nasc încă o dată, dacă ar fi să am altă profesie. Iubesc ceea ce fac.

Ilinca Vandici

Ilinca Vandici

Ce s-a schimbat în stilul tău vestimentar de când prezinți o emisiune dedicată modei? Iulia, Maurice, Cătălin și Raluca îți dau vreodată sfaturi? Ce nu ai purta niciodată?

Sincer, nu foarte multe. Mi-am păstrat același stil vestimentar care mă caracterizează: casual, sexy, elegant. Este adevărat că acest lucru l-am șlefuit, acum îmi vine mult mai ușor să compun un outfit, deja am ochiul format, pentru că am primit foarte multă informație în show-ul „Bravo, ai stil!'. Stilul ține de tine, ca om, de cum ești construit, însă el se întreține și se adaptează pe parcursul vieții. Colegii mei mă ajută de fiecare dată, iar în majoritatea ocaziilor mă felicită pentru alegerile vestimentare. Sigur, în cadrul emisiunii „Bravo, ai stil! All Stars' am un stilist care se ocupă de imaginea mea, așa că nu îmi pot asuma meritele. Bineînțeles că este dificil să am ținute perfecte șase zile din șapte, dar câteodată mai dau greș. Acest lucru este perfect normal, ne umanizează, nimeni nu este perfect. Suntem oameni, toți greșim. Nu aș purta niciodată ceva ce nu mă caracterizează, ceva extrem de vulgar, fără sare, fără piper. Și outfitul se mulează pe personalitatea ta și îți induce o anumită stare.

Pe concurente le mai dojenești uneori… Povestește-ne o întâmplare de culise! Ți s-a întâmplat să ai vreo dispută cu vreuna dintre fete?

În general, nici eu și nici jurații nu ne implicăm în discuțiile lor personale, acestea sunt chestiuni care le privesc doar pe concurente. Acest lucru se întâmplă, de obicei, într-un reality show. Personal, nu mă implic, dar empatizez cu ele, în momentul în care povestesc ceva emoționant; rezonez cu ceea ce se întâmplă, sunt alături de ele, dar niciodată nu mă implic și nu aș putea avea vreo dispută cu ele. Le apreciez enorm pentru toată munca pe care o depun. Știu că la televizor totul este frumos, oamenii au senzația că fetele se duc la machiaj și se îmbracă, dar ele se pregătesc intens pentru vestimentațiile respective, aleargă pentru a le pune cap la cap, se consumă foarte multă energie. Tocmai de aceea sunt atât de sensibile în momentele în care jurații le taxează alegerile vestimentare. Întotdeauna am încercat să fiu alături de ele, să le susțin, să le încurajez, dar sunt momente când trebuie să pun piciorul în  prag, atunci când unele mai sar calul.

Ai făcut deliciul presei internaționale, depășind cu mult umor un moment jenant… Cum a fost povestea cu gândacul, din cauza căruia ai ajuns, literalmente, să-ți pui poalele-n cap?

Tot cu mult umor voi trata în continuare povestea aceasta, pentru că exact despre asta a fost vorba, până la urmă; toamna, și nu numai, sunt anumiți gândăcei afară; sunt pretutindeni. Îi vedeam că erau pe jos, că zboară, gândăceii aceia verzi. Într-o zi, am găsit un gândăcel pe rochie, l-am luat, l-am dat la o parte. Am mers în platou să filmez! Rochia era făcută din niște romburi, pe interior, nu era finisată complet. Rochia fiind lungă, terminațiile acelea mă gâdilau pe picioare. Am stat 10-15 minute, timp în care am simțit asta. La un moment dat, mi-a venit în cap imaginea cu gândacul de pe rochie. Instant, mi-am pus poalele în cap.

Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton