E oficial! Cristoph Daum este OUT de la naționala României. Cine va fi noul selecționer

 Popescu Alexandra
.

După îndelungi dezbateri, declarații și presupuneri, acum totul este, în sfârșit, oficial. Cristoph Daum nu mai este selecționerul României, anunțul fiind făcut de Federația Română de Fotbal.

Obiectivul neamțului era unul clar: calificarea la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. Însă Daum i-a dezamăgit pe oficiali și pe toți suporterii echipei naționale, a ratat calificarea, iar în ultimele luni toată lumea își dorea un singur lucru: demiterea selecționerului. După ce România a fost învinsă de Muntenegru cu 1-0, ziarele scriau deja despre plecarea lui Daum de la națională, lucru care s-a și întâmplat după multe discuții ale neamțului cu conducerea FRF.

„În urma recomandării Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal, președintele Răzvan Burleanu și selecționerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca. Acordul părților își va produce efectele după validarea acestuia de către Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare în vigoare.

Ceilalți membri ai staff-ului echipei naționale își vor continua activitatea până la numirea unui nou selecționer, care va decide asupra noii echipe tehnice.

Citește și: Fergie şi Josh Duhamel divorţează după 8 ani de căsătorie

Federația Română de Fotbal îi mulțumește domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experiența domniei sale în managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasă. La echipa națională au fost impuse standarde înalte în ceea ce privește metodologia pregătirii fizice, condițiile de pregătire, disciplina sportivă, nutriția, recuperarea medicală, pregătirea mentală, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obținerea marilor performanțe în fotbal. Din păcate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor români bucuria calificării la Campionatul Mondial din Rusia.

Federația Română de Fotbal îi dorește succes domnului Daum în activitatea sa viitoare!', a fost comunicatul transmis de FRF.

Cristoph Daum a reacționat și el: „Tocmai ce-am semnat rezilierea contractului. Am vrut să termin de pe acum. Presiunea e mare, mai ales din partea cluburilor, care vor să-şi vadă jucătorii la naţională, pentru a-i putea vinde mai scump. Niciodată nu m-am implicat de astfel de lucruri, sunt independent', a comentat Daum, pentru Spiegel Online

Cine va fi noul selecționer? Variantele sunt multe! Cel mai vehiculat nume a fost Cosmin Contra, actualul antrenor al celor de la Dinamo, însă Răzvan Burleanu și l-ar fi dorit și pe Dan Petrescu, dar nu s-au înțeles. Presa scrie că Burleanu a mers și în Belgia pentru a negocia cu Mircea Rednic.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton