Donald Trump – Cronica unei candidaturi anunţate

 Florentina Liutic
.

Hulit și iubit în egală măsură, candidatul la prezidențiale a trans­format alegerile în-tr-un reality-show care divide, dar și subjugă America.

 

Donald Trump

 

Donald John Trump are 69 de ani, o a treia soție, cinci copii, o avere fantastică, o carieră în televiziune (reality-show-ul „Ucenicul), un zgârie-nori care îi poartă numele în Manhattan și o țară de cucerit.

 

Estimările făcute de presa de speciali­tate din SUA arată faptul că, în acest moment, speranțele mogulului imobili­arelor legate de alegerile din noiembrie anul viitor sunt puține: la sfârșitul unui proces electoral complicat și de durată, Trump nu va izbuti să-și asigure candi­datura republicană.

 

Dar pentru brandul Trump, pare că nici nu contează. E cel mai vizibil can­didat, categoric cel mai charismatic, şi asta pentru că vorbește numai pe limba oamenilor de rând. Și jignește în stânga și-n dreapta (a fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai faptului că Barack Obama s-ar fi născut în Hawaii, adică pe teritoriu american), de parcă acesta ar fi punctul forte al programului său politic. Program care, în treacăt fie menționat, e la fel de cotroversat precum însuși acest american vorbăreţ, cu o claie de păr blond ce refuză să stea rezonabil: asta dacă ne gândim la planul său de reformă privind imigrația, în special la punctul în care scrie negru pe alb: „O națiune fără granițe nu e o națiune. Trebuie să existe un zid la granița de sud.

 

Nimeni nu-l poate opri pe acest new-yorkez să-și facă numărul, chiar dacă asta înseamnă să-și expună public viața personală, neferită de scandaluri care au traversat America de la coastă la coastă – divorțurile de Ivana Trump, născută Zelnicikova, și de Marla Maples au făcut valuri uriașe. Paradoxal însă, disprețul pe care îl afișează când vine vorba despre femei, ținte predilecte ale miliardarului, îi aduce însă și o neverosi­milă popularitate, în rândurile celor mai puțin interesați de ceea ce spune și mult mai impresionați că măcar e cineva care spune lucrurile pe șleau.

 

Continuarea în numărul de septembrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 3 septembrie

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton