Descoperă Alanya, ținutul de basm al Cleopatrei

 Stamen Diana
.

Dincolo de resorturile moderne și all inclusive, Antalya este o destinație ofertantă atât în obiective istorice, cât și în bijuterii naturale oferind călătorului nesfârșite posibilități de excursii atât în împrejurimile sale cât și în stațiune.

La circa 130 km distanță de centrul orașului Antalya, în capătul rivierei se întinde eleganta stațiune Alanya cu nisipurile sale fine, apele cristaline și atracțiile culturale. Chiar dacă este cea mai îndepărtată dintre toate stațiunile Antalyei aici ajung mii de vizitatori străini care vor să combine statul la plajă cu drumeții și lecțiile de istorie cu răsfățul la hammam.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri de vacanță pentru această vară, profită de reducerile pregătite de turoperatorul Europa Travel și rezervă acum un sejur de 7 nopți cu all inclusive în Alanya la tariful redus de 489 euro/persoană – valabil  pentru plecările din 6, 13 și 20 august în limita locurilor disponibile!

Urcă până la Castelul Alanya

Alanya este destul de diferită față de alte locuri din Antalya, atât prin peisaje, viața de noapte cât și prin cultură sau istorie. Orașul nu a fost din cele mai vechi timpuri unul prosper, dat fiind faptul că avea o poziție fantastică între Muntele Taurus și coasta Mediteranei multe imperii s-au bătut să-l câștige, astfel luptele au distrus în mare parte vechiul sat pescăresc.

Însă în timpul Marelui Imperiu Selgiuc, sub ocupația sultanului Alaaddin Kayqubad I, Alanya s-a dezvoltat fulminant, perioada prielnică când în oraș au fost ridicate o sumedenie de construcții cu rol de apărare inclusiv Castelul cu Turnul Roșu pe care le poți vizita și tu astăzi. Cetatea Alanya stă cocoțată pe un deal înverzit deasupra mării, fiind înconjurat de ziduri ce se întind pe aproape 7 km, iar pe vremuri acestea erau întărite prin 8 turnuri de observație. Citadela găzduiește astăzi numeroase magazine de suveniruri, cafenele și restaurante tradiționale.

Plaje idilice cu nisip fin

Din Turnul Roșu, cea mai fotografiată construcție a Alanyei, vei putea capta cele mai fascinante priveliști spre portul orașului, dar și spre celebra Plajă a Cleopatrei.

Se spune că această fâșie de nisip a fost un cadou de nuntă pentru Regina Egiptului, însă pentru că îi era foarte dor de țara sa, Marc Antoniu le-a poruncit supușilor să aducă aici nisip fin de pe malurile Nilului pentru a aranja această plajă pentru Cleopatra. Astăzi, Cleopatra Beach este cea mai populară zonă de coastă din Antalya, cu nisipuri fine ca mătasea, înconjurată de palmieri și scăldată de ape cristaline.

O altă plajă deosebită din Alanya este Damlatas Beach ce se întinde pe circa 3 km de nisip, cu valuri spumoase perfecte pentru windsurfing și o faleză înțesată de localuri și magazine.

Croazieră spre Peștera Îndrăgostiților

În plus, un sejur în Alanya trebuie neapărat să includă și o zi petrecută pe mare într-o croazieră opțională de la Europa Travel, unde vei face opriri pentru înot în ape azurii. Croaziera spre Peșterile Piraților, Dim și cea a Îndrăgostiților este la mare căutare dat fiind și faptul că cea din urmă este strâns legată de o legendă care spune că îndrăgostiții ce traversează grota și sar în apă ținându-se de mână, vor rămâne pentru toată viață împreună.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Antalya – Alanya

Hotel White City Beach 4* – Alanya – de la 489 euro/persoana – valabil  pentru plecarile din 6, 13 si 20 august, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton