Ce spunea fostul principe Nicolae despre Casa Regală în 2012: ”Îmi lipsesc libertatea si intimitatea pe care ți le oferă anonimatul”. Imagini rare de atunci!

.

Fostul principe Nicolae abia se întorsese în România pentru a-și prelua atribuțiile regale, când VIVA! i-a făcut o vizită la Palatul Elisabeta, ca să afle mai multe despre tânărul în care Casa Regală a României își punea speranțele. Iată cum arăta Nicholas Medforth-Mills în 2012, într-una din rarele ședințe foto făcute de o publicație și cum l-am perceput noi la vremea aceea.


La doi ani după ce a primit de la Regele Mihai titlul de Principe, VIVA! i-a făcut o vizită tânărului care, după 27 de ani petrecuți în Marea Britanie, într-un mediu cât se poate de liber și lipsit de constrângeri, revenea în România, la un mediu mult mai protocolar și plin de rigori. De la programul lejer din timpul Universității, trecea la o poziția publică ce îi ocupa întreaga zi. Nicholas Medforth-Mills se întorcea definitiv în România, pentru a  prelua o parte din atribuțiile regale. Am avut la dispoziție doar o oră și jumătate pentru ședința foto, dar protagonistul, deși timid și oarecum încurcat, s-a pliat repede pe cerințele echipei.


 De ce nu știa Nicholas Medforth-Mills limba română în 2012

Nu știa încă foarte bine limba română în 2012 și aceasta a fost prima noastră curiozitate, să știm de ce nu a învățat-o în copilărie. ‘Nici mama și nici mătușa mea nu au fost învățate limba română în copilărie. Nu cunosc exact motivul, însă acest lucru a avut un efect puternic și asupra mea. Am început să învăț limba română doar în ultimii ani, atunci când posibilitatea de a mă muta în România a devenit certitudine. În vizita din 1992, Regele a venit însoțit de mai mulți membri ai Familiei Regale, printre care Regina Ana, Principesa Elena și cu mine, pe atunci copil. Desi­gur, imaginea mea alături de Rege a avut un mare impact emoțional în rândul oa­menilor. Regele nu a făcut însă nicio­dată afirmația că eu îi voi succeda în mod direct. Am primit titlul de Principe al României abia la 1 aprilie 2010, cu ocazia aniversării a 25 de ani, iar Normele Fundamentale ale Familiei Regale au fost adoptate de Rege în 2007’, ne-a explicat Principele.


 Ce spunea fostul principe Nicolae despre Casa Regală acum șase ani

În ciuda timidității, firești în fața unei echipe de necunoscuți care îi cer diverse lucruri, ghiceai firea relaxată și nonconformistă a unui tânăr abia ieșit de pe bîncile facultății, care încerca să se obișnuiască cu noul decor. Cu puțin înainte de ședința noastră foto, acesta obținuse în Australia certificat de scuba diving. De asemenea, de-a lungul timpului mai obținuse atestate pentru cățărări și salvamont și călătorise în țări precum Kenya, Botswana sau Madagascar, unde se nimerise în calea unui ciclon și unde a contractat giardia și malaria.


Vezi aici materialul complet cu Principele Nicolae în 2012

Așadar, aveam de-a face cu un prinț necovențional, care renunțase la o viață liberă pentru una publică: ‘Am fost pregătit pentru această schimbare și stiam la ce să mă aștept, dar pot spune că sunt două lucruri care îmi lipsesc: libertatea și intimitatea pe care ți le oferă anonimatul. Aici, stilul meu de viață este diferit, am un rol public și mai puțină intimitate, dar îmi este mai ușor să îmi depășesc limitele. Când locuiam în Marea Britanie aveam un sentiment ciudat că nu sunt acasă, mă simțeam pierdut. În România mă simt acasă’, ne-a declarat în 2012 nepotul Regelui Mihai.


Fostul principe Nicolae: ‘Nu putem alege de cine ne îndrăgostim’

Mai este foarte puțin până când Nicholas Medforth-Mills, căruia Regele Mihai i-a retras titlul de principe în 2015, se va căsători la Sinaia cu aleasa inimii sale, Alina Binder, o tânără de 30 de ani din București absolventă de ASE, fără sânge albastru. În interviul pentru VIVA! din 2012, acesta a atins și subiectul căsătoriilor cu persoane care nu aparțin familiei regale: ‘Dacă am respecta în totalitate vechile tradiții nu am mai putea să ne trăim cu adevărat viața. Familiile Regale trebuie totuși să îmbine conservarea tradițiilor cu vremurile actuale și asta nu doar în privința căsătoriei. Nu putem alege de cine ne îndrăgostim și nici nu putem decide pe cine ne scoate destinul în cale. În zilele noastre valorile și principiile morale sunt foarte diferite de cele din trecut când doar anumite persoane aveau acces la educație. Astăzi, nu mai există decalaje între clasele sociale, ne adaptăm.’


Mini biografie Nicholas Medforth-Mills

Singurul fiu al ASR Principesei Elena a României s-a născut la 1 aprilie 1985, la Meyrin, în Confederația Elvețiană, ca Nicholas Michael de Roumanie Medforth- Mills. Și-a petrecut copilăria alături de familie în Marea Britanie, urmând apoi cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway din cadrul Universității Londrei. În 2012 a obținut licența în Business Management (Managementul Afacerilor). În anul 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele i-a conferit calificativul de Alteță Regală și titlul de Principe al României, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, adoptate la 30 decembrie 2007. În 2015, din motive care nu au fost făcute publice, la propunerea Regelui Mihai și cu aprobarea Consiliului Regal al Coroanei, Principelui Nicoale i-a fost retras titlul regal și calitatea de succesor la tron.


Foto: Hepta, arhiva VIVA!

Citește și:

Cum arată invitaţia la nunta Principelui Nicolae cu Alina-Maria Binder

Fiica Andreei Berecleanu s-a mutat în Londra: „Am luat o decizie foarte rapidă!’