Cara Delevingne, modelul cu 1000 de feţe

 Adina Rosetti
.

Pentru cineva cu un nume atât de greu de pronunţat, Cara Delevingne a reuşit să ajungă celebră incredibil de repede. A ajutat-o faptul că provine dintr-o familie bogată şi cu prieteni pe măsură (o mătuşă a fost o apropiată a lui Winston Churchill, iar mama ei e amica Sarei Ferguson), însă e doar meritul Carei că este unul din cele mai bine cotate modele ale momentului.

Cara Delevingne During A Photo Shoot - NYC

 

Pe vremea când Gisele Bündchen apărea de trei ori la rând pe co­perta Vogue, câştiga 42.000 de dolari pe oră şi devenea cel mai bine plătit model din istorie, era greu de an­ticipat când va apărea un nou „feno­men care s-o detroneze pe frumoasa braziliancă. În modă însă totul are o viaţă extrem de scurtă şi iată că Gisele, fără să fi fost scoasă din joc, a fost depăşită de o tânără britanică de 21 de ani cu un chip neconvenţional după care se dau în vânt toţi marii designeri.

Haute-Couture Fashion Week - Cara Delevingne Models For Chanel - Paris

Încă de anul trecut (când a câştigat premiul Cel mai bun model al anului, oferit de British Fashion Awards), Cara Delevingne a ajuns într-un timp record de la o neştiutoare într-ale mo­dei (după cum a mărturisit chiar ea), la unul din cele mai căutate modele ale prezentului. Asta se traduce prin cam­panii pentru Burberry, Blumarine, Zara şi Chanel, apariţii în prezentările Moschino, Jason Wu, Oscar de la Ren­ta, Dolce & Gabbana, Chanel, Stella McCartney sau jumătate de milion de followeri pe Twitter. În acest context, nu-i de mirare că însuşi Karl Lagerfeld e unul din fanii ei şi consideră ridicolă comparaţia blondinei cu Kate Moss. Cara este, de altfel, noua imagine a campaniei Fendi pentru sezonul Toamnă / Iarnă 2013, fotografiile fiind realizate de bunul ei prieten Lagerfeld.

Cui i-e frică de Kate Moss?

Asemănarea cu celebrul supermodel a apărut chiar de la început, cele două fiind descoperite de Sarah Doukas, fondatoarea Storm Models Agency. Apoi au fost pofta nebună de petreceri şi spiritul liber, acelaşi care a adus-o pe Kate Moss pe prima pagină a ta­bloidelor (în stare de ebrietate, fără len­jerie intimă şi cu un machiaj obscur) şi pe Delevingne aproape de pierderea contractului cu H&M. Motivul pare să fi fost un pacheţel dubios cu un praf alb pe care Cara a încercat să-l arunce atunci când şi-a dat seama că este foto­grafiată.

 

NO USA

Brandul suedez a anunţat că investighează situaţia înainte să ia vreo decizie definitivă, însă după ce în 2005 a încheiat colaborarea cu Moss după scandalul consumului de cocaină, în mod cert n-ar fi ezitat să repete poves­tea dacă s-ar fi demonstrat vinovăţia Carei.I|n cele din urmă, toată lumea pare să se fi pus de acord: Cara Dele­vingne e mai cool decât Kate Moss şi poate ceva mai populară. Asta pentru că are prietene celebre (Rihanna, Pixie Geldof sau Georgia May Jagger) şi îşi păstrează zâmbetul chiar şi în faţa unei armate de paparazzi. Oricare i-ar fi motivele.

 

Bogata fată bogată

Royal Reception for the Elephant Family

Cara Delevingne s-a născut într-o familie britanică înstărită, a mers la şcoli private şi a avut şansa să crească în preajma unor celebrităţi de top. A fost botezată de actriţa Joan Collins, iar mama ei e bună prietenă cu Sarah Ferguson, ceea ce a transformat-o automat într-o obişnuită a cercurilor de apropiaţi ai prinţeselor Beatrice şi Eugenie.

Spre deosebire de colegele de breaslă, Cara şi-a păstrat o candoare şi o prospeţime care o ţin, de cele mai multe ori, departe de zona echivocă a ziarelor de scandal. Asta deşi iubeşte petrecerile şi nu o dată a fost surprinsă părăsind ringul de dans abia în zori cu aerul că ea, una, ar mai fi putut sta încă mult şi bine. Mai are două surori, Chloe şi Poppy. Prima dintre ele, şi poate cea mai puţin cunoscută, a fost căsătorită vreme de 17 luni cu un tânăr de care s-a despărţit pentru că se îndrăgostise de prietennul lui cel mai bun. Iar Poppy („mac în româneşte) – care îşi bănuieşte mama că i-a dat acest nume în vremea în care se lupta cu dependenţa de droguri – a lucrat şi ea ca model şi a apărut în campanii pentru Jigsaw, Mango sau Burberry. Poppy îşi doreşte să devină actriţă şi e gata să dea podiumul pentru platourile de filmări şi New York-ul pe Los Angeles.

În 2012, Cara Delevingne a interpretat-o pe prinţesa Sorokina în producţia „Anna Karenina, un rol mic, dar suficient pentru ca frumoasa englezoaică să-şi dea seama dacă asta îşi doreşte să facă sau dacă ar fi mai bine să continue cu altceva. La 21 de ani, Delevingne e o fire interesantă şi interesată să experimenteze orice, fie că e vorba de modelling, actorie sau muzică. De altfel, ea a lucrat cu unul din managerii Spice Girls, Simon Fuller, însă au întrerupt pentru o vreme colaborarea atunci când Cara a decis să accepte o vreme numai proiecte legate de modă. Deocamdată, neavând antecedente care să-i păteze (iremediabil) imaginea, Cara poate fi cum vrea ea: sexy pe podium, băieţoasă în timpul liber, cuminte la filmări sau lipsită de inhibiţii în studioul de înregistrări.

 

Cara delevingne and her owls

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto HEPTA, NORTHFOTO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton